Γ. Ιωακειμίδης στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ: Η πανδημία του κορωνοϊού πρέπει να μας προβληματίσει…!

Γιώργος Ιωακειμίδης

Την αναγκαιότητα να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους υπηρεσίες κομβικού χαρακτήρα με ιδιαίτερο κοινωνικό πρόσημο, επεσήμανε στο σημερινό Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που έγινε με διαδικασία τηλεδιάσκεψης, ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης, “Νέα Αυτοδιοίκηση”, Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη.

Αφορμή για την συγκεκριμένη αναφορά του, αποτέλεσε η σχετικά πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία εκχωρήθηκε στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων η δυνατότητα να ιδιωτικοποιούνται υπηρεσίες και εργασίες και ουσιαστικά να καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας τους.

Επιχειρηματολογώντας ο Γιώργος Ιωακειμίδης “κατά της τεράστιας αυτής, αλλαγής” αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού και στο τι -μεταξύ άλλων- μας δίδαξε.”Ο κορωνοϊός, μάς απέδειξε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας κάποιων νευραλγικών υπηρεσιών είναι αναγκαίος και επιβεβλημένος. Μέχρι λίγους μήνες πριν, κάποιοι υπερθεμάτιζαν για την ιδιωτική αγορά και αμφισβητούσαν το εθνικό σύστημα υγείας.

Στην πορεία της πανδημίας, είδαν, τα αποτελέσματα και καταλάβανε, πείστηκαν, το δήλωσαν, άλλωστε, ότι το κράτος πρέπει, οφείλει να έχει υπό τον έλεγχο του δικούς του μηχανισμούς, αλλιώς δεν μπορεί να κρατηθεί. Αυτό, έπρεπε να γίνει ένα μάθημα για όλους και να μην επιτρέψουμε να πάμε ένα βήμα πίσω…”

Ολοκληρώνοντας την πρωτολογία του ο επικεφαλής της “Νέας Αυτοδιοίκησης” Γιώργος Ιωακειμίδης, είπε: “Πάμε αλλού…; Είναι σαφές, πως ναι, πάμε αλλού! Προφανώς το θέλει και η κυβέρνηση και μάλλον το θέλουμε κι εμείς ως πλειοψηφία στο παρόν Διοικητικό Συμβούλιο και προφανώς ακολουθούν και οι Δήμαρχοι.

Είναι καλό αυτό ως κοινωνία, αναρωτιέμαι, προβληματιζόμενος. Όχι, απαντώ, δεν είναι καλό και δεν βαδίζουμε στον σωστό δρόμο…”