Με οριακή πλειοψηφία και με απουσία της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε ο Ισολογισμός 2014 του Δήμου Παλλήνης

Με 13+1 ψήφους της πλειοψηφίας και με απουσία -εκτός Γ. Μπουλμπασάκου- της αντιπολίτευσης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης ενέκρινε τον Ισολογισμό του ….2014 (!) ¨ανοίγοντας” έτσι το “δρόμο” για την έγκριση του Ισολογισμού του 2015, προφανώς στις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας γιατί δεν υπήρχε απαρτία και πιθανώς να προέκυπτε η αναβολή της αν η διαπαραταξιακή αντιπολίτευση απουσίαζε και δεν επίλεγε να καταθέσει την ανακοίνωση της για μη συμμετοχή “στη διαδικασία-παρωδία ψήφισης.”

Η εμφάνιση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτη Μερτύρη και των Δημοτικών Συμβούλων, Α.Βίτσιου, Δ. Καρκούλια και Γ. Καρατζά προκειμένου να καταθέσουν στο προεδρείο του Δ.Σ. την διαπαραταξιακή ανακοίνωση περί μη συμμετοχής στην συνεδρίαση, καταγράφηκε ως προσέλευση στην συνεδρίαση, παρόλο που αμέσως μετά αποχώρησαν από την αίθουσα.

Στην κοινή ανακοίνωση των Δημοτικών Συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, Π. Μερτύρη, Α. Βίτσιου, Γ. Καρατζά, Γ. Χαλκίδη, Μ. Πλατανιώτη, Η. Περδίκη, της Δημοτικής Συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Μίλιας Κόπτη και των ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων, Ε. Κουνενάκη, Δ. Καρκούλια, εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία τους

για τη συνεχιζόμενη πρακτική του Δημάρχου να ψηφίζονται Ισολογισμοί του Δήμου με καθυστέρηση 5-6 ετών κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας που ορίζει την ψήφιση τους μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου του επόμενου διαχειριστικού έτους.”

Επί της ουσίας: ο Ισολογισμός του 2014 ψηφίστηκε μόνο από τους 13 παρευρισκόμενους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης και του Γ. Μπουλμπασάκου, γεγονός που αν μη τι άλλο εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς ηθικής τάξης, δεδομένου ότι οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης συμπορεύονται με μια σειρά δυσμενών εκτιμήσεων εκ μέρους των ανεξάρτητων ορκωτών λογιστών ως προς τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου στους ετεροχρονισμένους Ισολογισμούς.

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης

Επικίνδυνη και παράνομη η συνεχιζόμενη αυτή πρακτική

“Οι πιο κάτω υπογεγραμμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παλλήνης δηλώνουμε ότι θα αποχωρήσουμε από τη διαδικασία – παρωδία ψήφισης ενός ακόμα ισολογισμού του Δήμου (έτους  2014) με διαδικασίες fast track.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συνεχιζόμενη πρακτική του Δήμαρχου να ψηφίζονται ισολογισμοί του Δήμου με καθυστέρηση 5-6 ετών κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας που ορίζει την ψήφιση τους μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου του επομένου διαχειριστικού έτους.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το πλήθος λογιστικών παραβάσεων και διαφορών ουσιαστικού περιεχομένου καθώς και την πλήρη ανοργανωσιά των οικονομικών υπηρεσιών που καταγράφονται στο πόρισμα του ελέγχου, μας δημιουργεί έντονες ανησυχίες για υποκρυπτόμενες ατασθαλίες και οικονομικά σκάνδαλα.

Δείχνει επίσης καθαρά την αντίληψη του δημάρχου για την διαχείριση των χρημάτων των πολιτών.

Θεωρούμε ότι η συνεχιζόμενη αυτή πρακτική είναι επικίνδυνη και παράνομη και ως εκ τούτου δεν την νομιμοποιούμε με την παρουσία μας.

Δηλώνουμε επίσης ότι θα ενημερώσουμε σχετικά τις αρμόδιες αρχές καθώς και τις ελεγκτικές υπηρεσίες και θα απαιτήσουμε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο όπως σχετικά προβλέπεται από την νομοθεσία.

ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ”

  • Στην συνεδρίαση δεν προσήλθαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τάσος Μπουντουβάς, Θόδωρος Σμυρλιάδης και Νίκος Γαβράς. (Λαϊκή Συσπείρωση)