Με 4 νέες προτάσεις για τον κορωνοϊό, επανέρχεται η Δημοτική Παράταξη Παλλήνης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας”

kep

Με ακόμη τέσσερις προτάσεις σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ειδικότερα για την προστασία εργαζομένων και δημοτών από την ταχεία διάδοση του ιού COVID-19, επανέρχεται η Δημοτική Παράταξη του Δήμου Παλλήνης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας” με έγγραφο διάβημα της επικεφαλής της, Ειρήνης Κουνενάκη, Δημοτικής Συμβούλου προς τη Δημοτική Αρχή.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις υποβάλλονται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την προτροπή της παράταξης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας” προς τη Δημοτική Αρχή Παλλήνης να απαλλάξει τους γονείς που έχουν παιδιά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς από την καταβολή των τροφείων για όσο διάστημα εξελίσσεται ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Η πρόταση-προτροπή, υιοθετήθηκε από τη Δημοτική Αρχή Παλλήνης και περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, χθες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των προτάσεων της Δημοτικής Παράταξης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας”

Προς
κ. Κ. Σμέρο
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,
Η χώρα μας και οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος που οι συνθήκες απαιτούν, προστατεύοντας την υγεία των συνδημοτών μας, από τη διάδοση του κορωνοϊού (COVID-19).

Μέχρι σήμερα ο Δήμος Παλλήνης εναρμονιζόμενος με τις αποφάσεις που έχουν αναγγελθεί σε εθνικό επίπεδο, έχει λάβει σημαντικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας (κλείσιμο σχολείων, βρεφονηπιακών, παιδικών χαρών, διακοπή αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων).

Πιστεύοντας ότι οι κρίσιμες συγκυρίες που βιώνουμε και η αντιμετώπιση τους απαιτούν ομοψυχία, σύνθεση απόψεων και συναίνεση, καταθέσαμε στο Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής πρόταση για απαλλαγή από τα τροφεία, για όσο διάστημα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί παραμείνουν κλειστοί.

Με την ίδια πρόθεση, καταθέτουμε συμπληρωματικές προτάσεις, που θεωρούμε ότι συμβάλουν στην περαιτέρω προστασία εργαζομένων και δημοτών από την ταχεία διάδοση του κορωνοϊού (COVID-19).

1. Αναστολή λειτουργίας των ΚΕΠ.
Είναι γνωστό ότι μετά το κλείσιμο των σχολείων και τη χορήγηση ειδικής άδειας σε γονείς, έχει μειωθεί σημαντικά το προσωπικό ενώ η προσέλευση του κοινού συνεχίζει να είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Προτείνεται, σε συνεννόηση, με το Υπουργείο Εσωτερικών η προσωρινή αναστολή λειτουργίας τουλάχιστον ενός εκ των ΚΕΠ που λειτουργούν στο Δήμο Παλλήνης.

2. Αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Παλλήνης
Για την προστασία από τη μετάδοση του ιού εργαζομένων και ωφελουμένων και με δεδομένο ότι έχει δοθεί παράταση για τις εγκριτικές αποφάσεις του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, του Επιδόματος στέγασης άλλα και έχουν αναβληθεί οι συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών (ΚΕΠΑ) μέχρι την 31 Μαρτίου 2020, άρα δεν υπάρχει λόγος προσέλευσης του κοινού.

3. Αναστολή της καταβολής στο Δήμο των πάσης φύσεως οικονομικών υποχρεώσεων, των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει και για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές.

4. Δημιουργία ομάδας εθελοντών από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης, η οποία θα λειτουργήσει, για την κατ οίκον εξυπηρέτηση ευάλωτων ατόμων και ηλικιωμένων.
Παρακαλώ όπως οι παραπάνω προτάσεις τεθούν συμπληρωματικά, προς τις εισηγήσεις του (δια περιφοράς) δημοτικού συμβουλίου.

Με εκτίμηση,
Ειρήνη Κουνενάκη
Επικεφαλής Παράταξης «ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»