Δήμος Παλλήνης: μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης δημοτών με απαλλαγή από τροφεία και παράταση εξόφλησης οφειλών

Έκτακτες ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση και την ασφαλή εξυπηρέτηση των δημοτών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού δρομολογήθηκε από τη δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης.  

Ειδικότερα:

Α) Απαλλάσσονται όλες οι οικογένειες από την καταβολή τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για όσο διάστημα αυτοί παραμένουν κλειστοί. Η πρόταση για την συγκεκριμένη απαλλαγή υποβλήθηκε από την εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης, ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας  στο Δ.Σ. του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Παλλήνης, κ. Στέλλα Γκλιάνα, την οποία και υιοθέτησε, προς τιμή της η δημοτική αρχή.

Β) Απαλλάσσονται από την καταβολή οικονομικής συνδρομής, όλοι όσοι συμμετέχουν στα Αθλητικά και Πολιτιστικά Προγράμματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παλλήνης και για όσο διάστημα αυτά δεν θα λειτουργούν,

Γ) Παρατείνονται έως 30 Απριλίου, οι προθεσμίες πληρωμών για οποιαδήποτε οφειλή προς τον Δήμο, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι παρατάθηκε έως 30 Ιουνίου, η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων επιπλέον τετραγωνικών μέτρων.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, θα είναι κλειστές για το κοινό όλες οι δημοτικές υπηρεσίες ενώ ακόμη και τα ΚΕΠ θα εξυπηρετούν μόνο με ραντεβού.

Παράλληλα, ξεκινά η λειτουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης και καλούνται οι δημότες να αποστέλλουν τις αιτήσεις του για οποιοδήποτε θέμα και συναλλαγή με τον Δήμο, με e mail, στις διευθύνσεις που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 16.03.2020.

Η παράδοση των εγγράφων στους δημότες θα γίνεται ταχυδρομικά ή με ραντεβού.

Οι δημότες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την καινοτόμα εφαρμογή του Δήμου “energos-politis.gr”, μέσω τις οποίας δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να αναφέρει άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα στις δημοτικές υπηρεσίες.

Ακόμη, μπορούν να επικοινωνούν για οποιοδήποτε θέμα αφορά την εξυπηρέτηση τους καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού, στα τηλέφωνα που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 16.03.2020.

Επισημαίνεται ότι η είσοδος στις δημοτικές υπηρεσίες, θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε δημότες με επείγουσες υποθέσεις και μόνο κατόπιν ραντεβού. Κατά την πρόσβαση θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης.

Σε ότι αφορά την προστασία των δημοτικών υπαλλήλων, αποφασίστηκε η εκ περιτροπής εργασία και η τηλεργασία μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών που ήδη λειτουργούν στον Δήμο.