Πρόταση 12 σημείων της παράταξης του Παν. Μερτύρη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Παναγιώτης Μερτύρης, υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης

Πρόταση επιμερισμένη σε 12 σημεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο, κατέθεσε στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης. ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της Δημοτικής Παράταξης “Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να ζεις”, Παναγιώτης Μερτύρης επικαλούμενος το αίσθημα συλλογικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τόσο τον ίδιο όσο και τα μέλη, αιρετά και μη στη δύσκολη κατάσταση που διέρχεται η τοπική κοινωνία μας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παναγ. Μερτύρης με άλλη ανακοίνωση του σε σχέση με τα μέτρα και τις ρυθμίσεις του Δήμου Παλλήνης για τον κορωνοϊό, επικροτεί τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παράλληλα ζητάει από τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει υπέρ των τοπικών επιχειρήσεων που ήδη πλήττονται καθώς έχει ανασταλεί η λειτουργία τους εξ αιτίας του κορωνοϊού. (η ανακοίνωση παρατίθεται παρακάτω)

Τα 12 σημεία της πρότασης του κ. Πναγ. Μερτύρη
τα οποία συνυπογράφουν και τα μέλη της δημοτικής παράταξης του

1) Καταγραφή των Επιστημόνων του χώρου Υγείας στον Δήμο

2) Δημιουργία Ομάδα Κρούσης στην αντιμετώπιση της Κρίσης αποτελούμενο από Επιστήμονες Ιατρούς και συναφή επαγγέλματα(Νοσηλευτές, Κοινωνικούς λειτουργούς κ.α.) του Δήμου Παλλήνης με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης (υπάρχουν ιατροί που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά και έχουν γνώσεις- 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο κ. Μπουλμπασάκος, ο κ. Παναγιωτακόπουλος και οι ιατροί των Δημοτικών Ιατρείων)

3) Δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου στον Δήμο για την καταγραφή προβλημάτων σχετιζόμενες με την κρίση

4) Καταγραφή των ευπαθών ατόμων (υπερήλικες, άτομα με Χρόνια Νοσήματα, Αιμοκαθαιρόμενους, Ανοσοκατασταλμένους, Κινητικά προβλήματα κτλ.)

5) Καταγραφή των αναγκών αυτών των ευπαθών ατόμων

6) Δημιουργία υπηρεσίας παροχής απλών υπηρεσιών καθημερινότητας των ευπαθών ατόμων (Φάρμακα – Τρόφιμα – Αντισηπτικά – Απολυμαντικά – Μάσκες – Γάντια μιας χρήσεως)

7) Απολυμάνσεις Δημοτικού Μεγάρου και λοιπών χώρων του Δήμου

8) Απολυμάνσεις κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο (Γυμναστήρια, Σχολεία, Κοινοτικά γραφεία, ΚΕΠ)

9) Χρήση των Δημοτικών Ιατρείων στην αντιμετώπιση και πρόληψη

10) Δημιουργία επιπρόσθετων χώρων των υπαρχόντων που μπορούν να προσφέρουν προληπτική ιατρική

11) Γραφείο Υπεύθυνης Ενημέρωσης για την καθημερινή ενημέρωση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να σταματήσει η παραπληροφόρηση και ο πανικός που επικρατεί στον τόπο.

12) Τύπωση φυλλαδίων για την ενημέρωση του πληθυσμού με το τηλεφωνικό κέντρο και τις υπηρεσίες που παρέχει για την κρίση με το COROVIRUS 19

Αυτά είναι λίγα από τα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος στο να βοηθήσει την κατάσταση και να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες στου Δημότες.

Η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Παν. Μερτύρη για τα εξαγγελθέντα από το Δ. Παλλήνης μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης & προστασίας των δημοτών

Επικροτούμε τα μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών που υιοθέτησε ο Δήμος Παλλήνης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα οποία άλλωστε υπερψηφίσαμε κατά το μέρος που αποτέλεσαν αντικείμενο του δια περιφοράς διεξαχθέντος Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως, κρίνεται απαραίτητη η ελάφρυνση και των επιχειρήσεων του Δήμου Παλλήνης, που πλήττονται σε μεγάλο βαθμό, καθώς έχει ανασταλεί ή περιορισθεί η λειτουργία τους.

Ως εκ τούτου υποβάλλουμε δια του παρόντος αίτημα για την αναστολή της υποχρέωσης καταβολής στο Δήμο Παλλήνης των τελών που βαραίνουν τις τοπικές επιχειρήσεις (π.χ. δημοτικά τέλη, τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων κλπ) για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστές λόγω του κορωνοϊού.

Με εκτίμηση

Ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης

Παναγιώτης ΜΕΡΤΥΡΗΣ
Τριανταφυλλιά ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
Νεκτάριος ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
Αθανάσιος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Ηλίας ΠΕΡΔΙΚΗΣ
Παναγιώτης ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ