Την απαλλαγή καταβολής «τροφείων» στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Παλλήνης προτείνει η κ. Στ. Γκλιάνα

Πρόταση στη δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης για απαλλαγή όλων των οικογενειών από την καταβολή «τροφείων» στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου για τον μήνα Μάρτιο και για όσο διάστημα ακόμη τα σχολεία παραμείνουν κλειστά, κατέθεσε με επιστολή της εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας” κ. Στέλλα Γκλιάνα, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Παλλήνης υπό την ευθύνη του οποίου λειτουργούν οι συγκεκριμένες δομές.

Στέλλα Γκλιάνα

Η κ. Στ. Γκλιάνα σημειώνει ότι “ανάλογες πρωτοβουλίες λαμβάνουν και άλλοι Δήμοι” και αναπτύσσοντας το σκεπτικό της πρότασης της, επισημαίνει ότι “πρόκειται για ελάχιστο μέτρο ανακούφισης που οφείλουμε και μπορούμε να κάνουμε, απέναντι στους συμπολίτες μας που σήμερα δοκιμάζονται και οικονομικά, εξαιτίας των ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων προστασίας, στα οποία οδήγησε η ταχεία διάδοση του κορωνοϊού (COVID-19).”

 

Ακολουθεί η έγγραφη πρόταση Στ. Γκλιάνα

Προς
κ. Δημήτριο Μπαξεβάνη
Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου
Ν.Π.Δ.Δ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Πρόταση για απαλλαγή από τα «τροφεία»

Όλος ο πλανήτης έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και εγρήγορσης για τον «άγνωστο» ακόμα κορωνοϊό Covid-19.

Ο κρατικός μηχανισμός, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, όλοι όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες, έχουμε τεθεί σήμερα προ των ευθυνών μας. Θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουμε –όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά- όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε τη δική μας υγεία, αλλά και αυτή των συνδημοτών μας.

Το επόμενο διάστημα οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που η υγεία του πρόκειται να δοκιμαστεί. Θα πρέπει όμως να σταθούμε δίπλα και σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που αυτή η κρίση θα τους πλήξει οικονομικά. Αυτό ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.

Σ’ αυτή, λοιπόν, τη δύσκολη συγκυρία υποβάλλω πρόταση προς το Ν.Π.Δ.Δ.μέλος του Δ.Σ. του οποίου είμαι- για την απαλλαγή όλων των οικογενειών από την καταβολή «τροφείων» στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου για τον μήνα Μάρτιο και για όσο διάστημα ακόμη τα σχολεία παραμείνουν κλειστά.

Ζητώ, επίσης, να την εισηγηθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, ώστε να υιοθετηθεί από τον Δήμαρχο και σύσσωμο το Συμβούλιο.

Ανάλογες πρωτοβουλίες λαμβάνουν και άλλοι Δήμοι. Είναι το ελάχιστο μέτρο ανακούφισης που οφείλουμε και μπορούμε να κάνουμε, απέναντι στους συμπολίτες μας που σήμερα δοκιμάζονται και οικονομικά, εξαιτίας των ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων προστασίας, στα οποία οδήγησε η ταχεία διάδοση του κορωνοϊού (COVID-19).

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας”
Στέλλα Γκλιάνα
Μέλος Δ.Σ.
του Ν.Π.Δ.Δ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ