Και δεύτερη παρέμβαση της δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση των «εσκαμμένων» σημείων στους δρόμους του Δήμου Παλλήνης

Οι λακκούβες που αναδείχθηκαν σε αρκετούς δρόμους των τριών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Παλλήνης στην διάρκεια των λίγων τελευταίων μηνών, είναι το αντικείμενο προκήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνης.

Ειδικότερα: ο διαγωνισμός θα γίνει την Τρίτη 22α Απριλίου 2014 με προϋπολογισμό έργου, 73.000 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για δεύτερη συνεχόμενη παρέμβαση της δημοτικής αρχής στο πρόβλημα των λακκουβών δεδομένου ότι η αποκατάσταση ενός σημαντικού μέρους των μικρών αυτών …. «ορυγμάτων» έχει ήδη ολοκληρωθεί τόσο στο Γέρακα όσο και στην Παλλήνη.

Αναφορικά με τις λακκούβες στους δρόμους: πρόκειται για ζήτημα σταθερά επαναλαμβανόμενο την περίοδο κάθε χειμώνα στο σύνολο όλων των Δήμων με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο μικρών «βομβαρδισμένων» σημείων και την κατά συνέπεια ταλαιπωρία πεζών και οχημάτων. Η ιδιομορφία του συγκεκριμένου προβλήματος είναι ότι τεχνικά/κατασκευαστικά δεν μπορούν να αποκατασταθούν οι λακκούβες των δρόμων στη διάρκεια του χειμώνα γιατί σε μία επόμενη νεροποντή, επανεμφανίζεται η λακκούβα στο ίδιο σημείο του δρόμου. Δεδομένου ότι οι αποκαταστάσεις αυτές γίνονται από ίδιους πόρους των Δήμων, γίνεται αντιληπτός ο λόγος που η αντιμετώπισή τους ξεκινάει τον Μάρτιο μήνα.

Η εκτέλεση του δεύτερου κατά σειρά έργου αποκατάστασης των εσκαμμένων σημείων θα αρχίσει λίγες ημέρες μετά τον πρόχειρο διαγωνισμό της 22ας Απριλίου.

Στη φωτογραφία που στάλθηκε από αναγνώστη του «Ν» που διαμένει στην περιοχή της Κάντζας, οι εικονιζόμενες λακκούβες βρίσκονται στην συμβολή των οδών Ασκληπιού και Πυθαγόρα στην Κάντζα.

Σε σχετική ερώτηση του Δημάρχου για το χρόνο αποκατάστασης τους, η απάντηση ήταν ότι «με την επικείμενη υλοποίηση της δεύτερης εργολαβίας, θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατό.»