Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στο Πανόραμα Παλλήνης

Ξεκίνησαν υπό την ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, στο Πανόραμα Παλλήνης, οι εργασίες κατασκευής αγωγού μήκους 1.660 μέτρων από την οδό Σαχτούρη, έως την οδό Μαραθώνος.(το έργο προαναγγέλθηκε από το “Ν” στις 8 Νοεμβρίου)

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.160.000 € με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής και η σύμβαση για την υλοποίηση του, υπεγράφη πριν λίγες ημέρες από την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου.

Στόχος της κατασκευής του έργου είναι η προστασία του οδοστρώματος της οδού Κύπρου καθώς και των παρακείμενων οδών από τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στην περιοχή του Πανοράματος.

Το έργο διεκδικήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης προσπάθεια του Δήμου Παλλήνης πριν τρία χρόνια, και η όλη προσπάθεια επικεντρώθηκε στο να εξασφαλισθούν τα χρήματα από τρίτες πηγές (ΕΣΠΑ, Περιφέρεια Αττικής), προκειμένου η κατασκευή του έργου να προχωρήσει ταυτόχρονα με την κατασκευή του έργου οδοποιίας.

Όμως, διάφορα εμπόδια που προέκυπταν κάθε φορά, είτε στην προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων, είτε στη διαδικασία εκτέλεσης του έργου των ομβρίων, δεν επέτρεψαν την ταυτόχρονη εκτέλεση της εργολαβίας, στο πλαίσιο της ήδη εκτελούμενης οδοποιίας της οδού Κύπρου.

Έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι είχε υπάρξει αβλεψία στην έναρξη κατασκευής του έργου της οδού Κύπρου – το 2009 – από την τότε διοίκηση του Δήμου Παλλήνης, καθώς από την αρχική μελέτη, δεν προβλεπόταν η τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.

Τέλος, προκειμένου να μην παρατηρηθεί το κλασσικό Ελληνικό φαινόμενο του «ράβε – ξήλωνε» των οδοστρωμάτων, προβλέφθηκε όπως η τελευταία στρώση ασφαλτοτάπητα της οδού Κύπρου, γίνει αμέσως μετά την κατασκευή του έργου αγωγών ομβρίων υδάτων.