Ομόφωνο ΟΧΙ του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης “στο έργο μαμούθ” της Κάντζας

Με ομόφωνη απόφαση των 20 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης στην συνεδρίαση της 31ης Οκτωβρίου 2007, απορρίφθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την χωροθέτηση ΠΟΑΠΔ στο Κτήμα Καμπά της Κάντζας Παλλήνης.Στο κεντρικό σκεπτικό της απόρριψης εκφράζεται η διαφωνία προς “το έργο μαμούθ” που προγραμματίζει η εταιρεία REDS, παράλληλα με τη διατύπωση σειράς επισημάνσεων για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και τις συνέπειες που θα προκύψουν σε βάρος της τοπικής κοινωνίας από τυχόν υλοποίηση της επένδυσης.

Ειδικότερα, γίνεται αναφορά στην απόφαση για τα κυκλοφοριακά προβλήματα, την ηχορύπανση, την ατμοσφαιρική ρύπανση και στη διαχείριση ομβρίων και αποβλήτων.

Υπέρ της απόρριψης τάχθηκαν με παρεμβάσεις τους και εκπρόσωποι των τοπικών συλλογικών φορέων, όπως τους ΦΕΣ Η Κάντζα, οι Σύλλογοι των Εργατικών Κατοικιών οι περιοχές των οποίων γειτνιάζουν με το Κτήμα Καμπά, ο κ. Θόδωρος Σταματίου, εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παλλήνης, κ. Φώτης Φώτου, κ,ά.

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν και μίλησαν, οι βουλευτές,. κ. Μ. Βορίδης, κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, Π. Ασπραδάκης, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, κ.ά.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και παρ΄όλες τις επί μέρους εντάσεις δεν υπήρξαν επεισόδια..

Ακολουθούν τα πλήρη πρακτικά της συνεδρίασης όπως απομαγνητοφωνήθηκαν και καταγράφηκαν από την συμβεβλημένη με το Δήμο Παλλήνης εταιρεία.

Με ομόφωνη απόφαση των 20 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης στην συνεδρίαση της 31ης Οκτωβρίου 2007