Διεργασίες στο Δήμο Παλλήνης εν όψει των Δημοτικών Εκλογών της 15ης Οκτωβρίου 2006

Πέντε μέχρι στιγμής οι εκλογικοί συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την Δημοτική Αρχή της Παλλήνης, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2006. Και ενδεχομένως να έπεται συνέχεια, αν οι πληροφορίες που «διακινούνται» στην πόλη και αναφέρονται σε διεργασίες προετοιμασίας συμπολίτη μας εκπαιδευτικού, επιβεβαιωθούν στο εγγύς μέλλον.

Μέχρι στιγμής δύο πολιτικοί «σχηματισμοί» έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον υποστήριξης σε υποψηφίους.

Το ΠΑΣΟΚ & ο Συνασπισμός της Αριστεράς & της Προόδου και ανένταχτες προσωπικότητες, για το πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου κ. Θόδωρου Γκοτσόπουλου και το Κ.Κ.Ε, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση για τον επικεφαλής της Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Παλλήνης, Νίκο Βλασσόπουλο.

Η Ν.Δ. δεν έχει «αναδείξει» ως και σήμερα το πρόσωπο προς το οποίο θα εκδηλώσει την υποστήριξή της αν και θεωρείται κάτι περισσότερο από δεδομένο ότι θα είναι ένας εκ των κ.κ. Σ. Κωνσταντά & Β. Σαμέλη.

Σε ότι αφορά τον πέμπτο συνδυασμό υπό τον τίτλο «Δημιουργία – Ανατροπή», θα έχει επικεφαλής την πολιτικό μηχανικό, στέλεχος της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Άννα Γεωργιάδου.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι και το πρώτο πενθήμερο του Ιουνίου, αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το εκλογικό αυτοδιοικητικό σκηνικό στην πόλη μας και οι Δημότες, θα έχουν μια πρώτη εικόνα για τα οριστικά σχήματα που θα διεκδικήσουν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως προς το Εκλογικό Σώμα, τώρα:

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 οι εγγεγραμμένοι στο Δήμο Παλλήνης ήταν 9.697 και ψήφισαν την Α! Κυριακή 8.545.

Σήμερα, μέσα Μαΐου, οι εγγεγραμμένοι ανέρχονται στους 10.720 και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε και η καταληκτική προθεσμία, οι εγγεγραμμένοι θα ξεπεράσουν τους 11.200.

Δηλαδή, περίπου, 1.500 νέοι ψηφοφόροι θα προστεθούν στο άθροισμα του έτους 2002.

Στον πίνακα που ακολουθεί, δείτε τα εκλογικά αποτελέσματα του 2002: