Κωνστ. Παπανικόλας: Τελέστηκε η κηδεία του. Αποποιούνται την κληρονομιά τα αδέρφια του

Στη γενέτειρα του, την Πιάνα Αρκαδίας, τελέστηκε σήμερα η κηδεία του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, πέντε μέρες μετά το «πάγωμα» της ταφής του καθώς ο εισαγγελέας ζητούσε να προηγηθεί νεκροψία-νεκροτομή.  

Σύμφωνα με το Mega, η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του κ. Παπανικόλα αναφέρει πως η αιτία θανάτου είναι για την ώρα απροσδιόριστη, πως ο εκλιπών έπασχε από καρκίνο στον προστάτη που είχε κάνει μεταστάσεις και πως πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα και της τοξικολογικής εξέτασης για να κλείσει οριστικά ο φάκελος.

Αποποίηση κληρονομιάς

Κωνσταντίνος Παπανικόλας

Την ίδια ώρα, τα αδέλφια του Κωνσταντίνου Παπανικόλα μέσω του δικηγόρου τους ξεκαθαρίζουν ότι ούτε αμύθητη περιουσία είχε, ούτε 40 ακίνητα. Αντιθέτως το μόνο που κληροδοτεί είναι χρέη: «Είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι και δεν έχουμε ανάγκη την κατάχρεη περιουσία του αδελφού μας. Μάλιστα αμέσως μετά την ταφή θα προχωρήσουμε σε αποποίηση κληρονομιάς».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας μάλιστα, ο εκλιπών είχε χρέη που άγγιζαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ καθώς, στο ΙΚΑ είχε οφειλές ύψους 370.000 ευρώ, ενώ είχε δύο προσημειώσεις υποθήκης, η πρώτη ανερχόταν στο 1 εκατομμύριο και η δεύτερη ξεπερνούσε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

«Είχε χρέη αλλά είχε και μεγάλη ακίνητη περιουσία. Αυτό που ήταν το μήλον της έριδος ήταν οι μετοχές του και η άδεια λειτουργίας του Kontra Channel» δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Παπανικόλα, Στέλιος Σούρλας.