Δ. Κουτσούμπας: «Φτάνει πια με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κακά της μοίρας μας..»

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε…» ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Λαμία ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην πλατεία Ελευθερίας, την κεντρική πλατεία της Λαμίας.  

«Μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι το βράδυ των εκλογών. Αυτό, μόνο με έναν τρόπο μπορεί να συμβεί: Με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

«’Αυτοί είστε’… για αυτό θα πάρετε την απάντηση που σας αξίζει από το λαό την άλλη Κυριακή» επανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, σχολίασε: «Τώρα δεν του αρέσει ο ΟΟΣΑ. Κάθε λίγο και λιγάκι μας διαφήμιζε τις εργαλειοθήκες του.

Σε λίγο θα μας πει να αποδεσμευτούμε κιόλας» σχολίασε. Τόνισε παράλληλα πως «η φτώχεια κυριαρχεί στην ελληνική οικογένεια» και, χρησιμοποιώντας στοιχεία της στατιστικής αρχής, τόνισε πως «ένα στα τέσσερα νοικοκυριά φλερτάρει καθημερινά με τη φτώχεια».

Επιτέθηκε ευθέως και στον κ. Τσίπρα και για την παρουσία του πριν λίγες μέρες στη Λαμία στην πλατεία Λαού δίπλα στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη. «Πάλι καλά που δεν έπεσε να τον πλακώσει…» ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Κουτσούμπα, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία μανία με τα αγάλματα». Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στα επεισόδια που είχαν γίνει κοντά στο άγαλμα του Τρούμαν στην Αθήνα για να συμπληρώσει: «Έτσι είναι… Προεκλογικά με το άγαλμα του Βελουχιώτη και μετεκλογικά με το άγαλμα του Truman. Αλλά ‘αυτοί είστε’… λέμε και σε αυτούς» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Για το ρητό που χρησιμοποίησε για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη», ο κ. Κουτσούμπας διευκρίνισε: «Με αποκάλεσε τσοπάνη και ότι βλέπουμε τους αριστερούς ως πρόβατα. Καταρχήν, αν δεν είναι προσωπικό, μπορεί ο κ. Τσίπρας να με βλέπει ως τσοπάνη. Μπορεί να φταίει και η λαμιώτικη καταγωγή μου. Δεν έχουμε πρόβλημα, γιατί ξέρουμε ότι οι τσοπάνηδες είναι ντόμπροι άνθρωποι. Δεν είναι υποκριτές.

Δεν λένε άλλα τη μία και άλλα την άλλη. Όσο για το ποιος αντιμετωπίζει τους προοδευτικούς άνθρωπος ως πρόβατα ή ως κουκιά, ας κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Εμείς για αυτόν τον κόσμο έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά, γιατί παλέψαμε μαζί του τα προηγούμενα χρόνια, όταν αυτός ψήφιζε μνημόνια και μετά ψήφιζε τους νόμους του Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος πάλι στο ΣΥΡΙΖΑ και στις προτάσεις που έχει καταθέσει για την ακύρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε με νόημα ότι «αυτή τη φορά η πράξη νομοθετικού περιεχομένου έχει τρία άρθρα. Όχι ένα άρθρο, για να μην θυμάται ο λαός τις προηγούμενες απάτες. Πριν από λίγο καιρό όμως, δεν στήριξε την τροπολογία του ΚΚΕ που προέβλεπε ακριβώς αυτό».

Στον ίδιο αυστηρό τόνο άσκησε κριτική για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί μείωσης του ΦΠΑ, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Φθιώτιδα, καθώς είναι μία από τις τρεις Περιφέρειες, στις οποίες διεκδικεί τη βουλευτική έδρα, και μάλιστα εξέφρασε και την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε τις περιοδείες που έχει κάνει σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως «κανένα άλλο κόμμα δεν έδειξε το ενδιαφέρον που έδειξε το ΚΚΕ για τη Φθιώτιδα και το λαό της σε αυτή την προεκλογική περίοδο».

Επανέλαβε τα μηνύματα που δέχεται από όλη τη χώρα σε ό,τι αφορά την έκβαση της εκλογικής μάχης, ενώ αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, παρατήρησε πως «εντοπίζουν άνοδο του ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου […] Υπάρχουν και άλλα ευρήματα ενδιαφέροντα, όπως για παράδειγμα ότι το ΚΚΕ είναι το πιο αξιόπιστο κόμμα, ή ότι συγκεντρώνει τις συντριπτικά περισσότερες θετικές ψήφους απ’ όλα τα κόμματα» και ζήτησε να ενταθεί η προσπάθεια να αποτυπωθούν όλα αυτά στις κάλπες.

«Πρέπει να τελειώνουμε όμως με το μικρότερο και το μεγαλύτερο κακό. Φτάνει πια με τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κακά της μοίρας μας» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για μία ακόμη φορά ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ έκανε αναφορά στα διάφορα σενάρια πιθανής συγκυβέρνησης και σε δηλώσεις διαφόρων στελεχών, τονίζοντας πως «χάσαμε πια τον λογαριασμό από τις σχετικές δηλώσεις που αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ΣΥΡΙΖΑ αν απαιτηθεί. Αυτές οι δηλώσεις δεν γίνονται ερήμην των ηγεσιών τους, μην έχετε καμία αμφιβολία. Πολιτικό μασάζ και προετοιμασία εδάφους λέγεται αυτό….»

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά, τόσο στα εργασιακά θέματα, όσο και σε εκείνα που έχουν σχέση και με τη ΛΑΡΚΟ. Αναφέρθηκε στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει όπως διαπίστωσε, ο αγροτικός τομέας, ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της υγείας και την υποστελέχωση των υγειονομικών μονάδων και των κέντρων υγείας. Παράλληλα διαπίστωσε την ανάγκη για ασφαλείς και σύγχρονες μεταφορές.

Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να εντείνουν την προσπάθειά τους το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας πως «επειδή έχουμε ακούσει διάφορα αυτές τις μέρες για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, σας λέμε ότι το καλύτερο για το λαό είναι να προκύψει μία κυβέρνηση που θα νιώθει την καυτή ανάσα του εργατικού λαϊκού κινήματος, σε κάθε της αντιλαϊκό βήμα – και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δυνατό ΚΚΕ».

Προηγούμενα χαιρετίζοντας την ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Μπασδέκης πού είναι μέλος της ΚΕ του κόμματος, έθεσε τον πήχη ψηλά σημειώνοντας ότι «οι πολίτες της Φθιώτιδας εμπιστεύονται το ΚΚΕ» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο «να πάρει και μία βουλευτική έδρα στη Φθιώτιδα».