Επικαιροποιήθηκε η Πολεοδ. Μελέτη για την Π.Ε. “Μιχαληνός” / Χρ. Αηδόνης: ΕΜΕΙΣ τελειώσαμε όλες τις εκκρεμότητες!

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης η επικαιροποίηση των στοιχείων του φακέλου της Πολεοδομικής Μελέτης Πολεοδομικής Ενότητας Π.Ε. 6 Κάντζα Μιχαληνός (τμήμα) Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης

Η εισήγηση του θέματος στο Δ.Σ. είχε «χαρακτήρα επείγοντος», οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ψήφισαν ΛΕΥΚΟ κατά την ψηφοφορία.

Ειδικότερα:

Κατά τον έλεγχο της πολεοδομικής μελέτης από την Περιφέρεια για την Π.Ε. 6 Κάντζα Μιχαληνός (τμήμα) Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης και προκειμένου να καταστεί δυνατή η γνωμοδότηση του ΣΥΠΟΘΑ για την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης απαιτήθηκε επικαιροποίηση των ακόλουθων στοιχείων του φακέλου.

Δηλαδή:

1) Αντιστοίχιση – Εναρμόνιση Χρήσεων Γης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Π.Ε. 6 Κάντζα Μιχαληνός (τμήμα) Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης με τις κατευθύνσεις της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Νέου Ρυμοτομικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής ((Ν. 4277/2014)

2) Αντιστοίχιση Χρήσεων Γης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Π.Ε. 6 περιοχή Μιχαληνός Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης Δήμου Παλλήνης στις διατάξεις 59/2018 Π.Δ. «Κατηγορίες Χρήσεων Γης».

3) Διαμόρφωση των πινακίδων Πολεοδομικού Ρυμοτομικού Σχεδίου κλίμακα 1:2000 και κλίμακα 1:1000, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις και τις απόψεις της Δ/νσης Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής.

4) Επικαιροποίηση των αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, που λήφθηκαν κατά τη διαδικασία των αναρτήσεων της εν λόγω Πολεοδομικής μελέτης.

Το θέμα θεωρείται κατεπείγον λόγω της Συνεδρίασης του ΣΥΠΟΘΑ την επόμενη εβδομάδα.

Χρήστος Αηδόνης: ΟΛΑ εμείς τα κάναμε….! Οι προηγούμενοι τα σταματήσανε, εμείς τα τελειώνουμε!

Ακολουθεί (με βάση την σχολαστική απομαγνητοφώνηση του λόγου του στο Δημοτικό Συμβούλιο) η ομιλία του Δημάρχου Παλλήνης  η οποία με αφορμή την συζήτηση περί επικαιροποίησης της Μελέτης “Π.Ε.6 Μιχαληνός Κάντζας”, με …. «άλματα λογικής» κατέληξε λίγο-πολύ να ανακηρύξει την …..ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλης για όλες τις Πολεοδομικές Ενότητας της Παλλήνης (!)  Δείτε ΕΔΩ σχετικό άρθρο

Η ομιλία

«Το 2012 ήταν η τελευταία υπόθεση που ασχολήθηκε με αυτή την ιστορία του Μιχαληνού. Εκεί σταμάτησε, το 2012..

Αν θέλετε να διαβάσετε λίγο τους σταθμούς της πορείας της συγκεκριμένης μελέτης, για να καταλάβετε πού ακριβώς είμασταν. Τώρα, γιατί δεν το τελειώσατε και σας προλάβαμε, εντάξει, είναι φοβερή υπόθεση.

Λοιπόν, επειδή σας προλάβαμε σε όλα τα πράγματα,

Αυτή η διοίκηση λοιπόν, για τα σχέδια πόλης που σας πρόλαβε, τα οποία τα είχατε κάνει όλα και τα κάναμε εμείς ξαφνικά, τα βρήκαμε όλα έτοιμα και τα κάναμε:

  • Τελειώσαμε τη Νότιο Έδρα. Βγάζουμε βεβαιωτικούς καταλόγους και θα εισπράξουμε 1.100.000€ περίπου. Το ποσό, κύριε Πρόεδρε, να συμπληρωθεί αφού γίνει οπωσδήποτε μια διασταύρωση.
  • Αυτή η διοίκηση έβγαλε και τελείωσε τη διαδικασία της Μπαλάνας. Έχει τελειώσει η μεταγραφή στο Κτηματολόγιο και περιμένει την οριστική πράξη μεταγραφής, και είναι ήδη οι βεβαιωτικοί κατάλογοι για να εισπραχθούν αυτά τα λεφτά. Το λέω αυτό γιατί ουδέποτε εισπράξατε λεφτά, ουδέποτε στείλατε βεβαιωτικούς καταλόγους για να αποκτήσει έσοδα ο Δήμος για να κάνει διανοίξεις οδών. Γι’ αυτό και ταλαιπωρούμαστε σε πολλές περιοχές με διανοίξεις που δεν έγιναν ποτέ. Εμείς λοιπόν τώρα παίρνουμε την ευθύνη και στέλνουμε τους βεβαιωτικούς καταλόγους μαζί με την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής και εισπράττουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε τα αντίστοιχα έργα.
  • Αυτή η διοίκηση πέρασε την πολεοδομική μελέτη του Λουτρού, που πάει για Προεδρικό Διάταγμα μετά από 40 χρόνια.
  • Αυτή η διοίκηση πέρασε την πολεοδομική μελέτη του Λόφου Αγίου Αθανασίου (50 χρόνια και βάλε).
  • Αυτή η διοίκηση αυτή τη στιγμή συζητάει το κομμάτι που αφορά τη συμπερίληψη των αρχαιολογικών ευρημάτων στη Μπαλάνα (τα 10 οικοδομικά τετράγωνα) ώστε να γίνει τροποποίηση και να μπορέσουν οι πολίτες να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.
  • Αυτή η διοίκηση πέρασε την τροποποίηση για το Κέντρο Υγείας (αλλαγή χρήσης) και παράλληλα περνάει και τον Μιχαληνό, που το 2023 το είχατε εσείς έτοιμο.
  • Και αυτή η διοίκηση συνεχίζει για να περάσει μέσα στον Σεπτέμβριο την πράξη εφαρμογής σε Μάριζα, Παπαχωράφι, Καραούζι.

Άρα λοιπόν, πλησιάζουμε κοντά στις 9 με 10 πολεοδομικές ενότητες που τις τελειώνουμε οριστικά. Τώρα, γιατί 50 χρόνια περίμεναν αυτές οι ενότητες;

Δεν ξέρω τι σκεφτόσασταν όλα αυτά τα χρόνια.

Ειλικρινά προκαλεί απορία αυτή η τρομερή σκέψη και η ολιγωρία…

Εγώ σας καλώ, αν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, αύριο το πρωί να πάτε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης να ζητήσετε όλα τα στοιχεία.

Εκείνο που επείγει είναι η ΣΜΠΕ και οι διατάξεις που έχουν αλλάξει για να μπορέσει να περάσει από το ΣΥΠΟΘΑ.

Επαναλαμβάνω, μας κάνουν χάρη, έγινα μεγάλος ικέτης για να περάσει αυτή την περίοδο (τέλος Ιουλίου) για να συμπεριλάβει το Κέντρο Υγείας και τον Μιχαληνό.

Αύριο, λοιπόν, στην Τεχνική Υπηρεσία μπορείτε να τα ζητήσετε όλα, και αν δεν ισχύουν, να το καταψηφίσουμε μαζί. Καταλαβαίνω για το επείγον και τον αιφνιδιασμό, αλλά επειδή είναι σοβαρό θέμα, πρέπει να ψηφιστεί.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.