fbpx

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος από σήμερα, ο κ. Δημήτρης Καρκούλιας

Δημήτριος Καρκούλιας

Ο κ. Δημήτριος Καρκούλιας, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου Παλλήνης, κ. Α. Ζούτσου με επιστολή του την οποία κατέθεσε σήμερα πρωί στο Δήμο Παλλήνης, ανάγγειλε την αποχώρηση του από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχθηκε το Μάιο του 2014 στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα.

Ο κ. Δ. Καρκούλιας, δηλώνει ότι θα διατηρήσει την έδρα του μέχρι την ολοκλήρωση της αυτοδιοικητικής περιόδου, δίνοντας – όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στο κείμενο της επιστολής του – «τον αγώνα μου από τη θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου με στόχο την διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου (ιδίως των οικονομικών) και την ενημέρωση των δημοτών για ποιους λόγους ο σημερινός Δήμαρχος δεν αξίζει πλέον να διοικεί αυτή την πόλη.»

Η επιστολή του κ. Δ. Καρκούλια βρίθει πολιτικών χαρακτηρισμών κατά του κ. Α. Ζούτσου και συνεργατών του, προσάπτει ευθύνες για «κλειστό κύκλωμα εξουσίας» και «αλαζονική συμπεριφορά» και επιλέγει να υπενθυμίσει ότι από το 2010 βρέθηκε αυτοδιοικητικά κοντά του, όταν «αρκετοί από τους σημερινούς συμβούλους του που προέρχονται από την Παλλήνη είχαν στρατευθεί εναντίον του» και υπέρ του συνδιεκδικητή του χρίσματος για την υποψηφιότητα Δημάρχου, κ. Νίκου Έξαρχου.

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Δ. Καρκούλια ήταν από καιρού αναμενόμενη δεδομένης της ρήξης στη σχέση του με τον κ. Α. Ζούτσο που εκδηλώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ανεξαρτήτως, πάντως, της πολιτικής κρίσης για τον τρόπο και ενίοτε για το ύφος που διαχειρίζεται τη θεσμική ιδιότητα του ο κ. Δ. Καρκούλιας, πολύ περισσότερο για την σημερινή επιλογή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του κ. Δημάρχου, οφείλουν –όσοι, καιρό τώρα αβρόχοις ποσίν τον αποκαθηλώνουν επί 24ώρου διάρκειας- τουλάχιστον,να του πιστώσουν την ανάληψη ευθύνης υψηλού κινδύνου, τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν και αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Α. Ζούτσου να αναλάβει την προεδρία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής εν μέσω επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, εκπροσώπων της Εφορίας, του ΣΔΟΕ και εισαγγελικών παραγγελιών.

Πρόκειται για την κακουργηματική πράξη υπεξαίρεσης χρημάτων από το Ταμείο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνης η εκδίκαση της οποίας, κατά τις πληροφορίες, αναμένεται εντός των πρώτων μηνών του 2018.

Είτε από …άγνοια κινδύνου, είτε από διάθεση ….αυτοθυσίας για χάρη της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Δ. Καρκούλιας ανέλαβε την ευθύνη ενός «φλεγόμενου βραστήρα» μέχρι και τις εκλογές του 2014 και αρκεί η υπενθύμιση τι έκανε η κ. Κ. Ζινέλη όταν ανέλαβε προ Καρκούλια την ίδια ευθύνη για να αντιστοιχηθεί η σημασία της δικής του εμπλοκής στην πολυπαθούσα Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το έβαλε στα …πόδια, 40 ημέρες μετά, παραιτούμενη του αξιώματος της προέδρου!

Η πορεία της εκλογικής διαδρομής του

 

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 εκλέχθηκε με 913 σταυρούς, αυξάνοντας την εκλογική δύναμη του σε σχέση με τις εκλογές του 2010, κατά 352 σταυρούς.

Κατά κοινή ομολογία, μεγάλο ποσοστό πολιτών που συνέδραμε την εκλογή του Δ. Καρκούλια στις εκλογές του 2010 και 2014 χαρακτηρίζεται από την ετερόκλητη σύνθεση του κυρίως, όμως, για την προσωποπαγή σχέση που διατηρεί μαζί του. Κρίνοντας εκ των διαχρονικών αποτελεσμάτων και μόνο, ουδέποτε δυσκολεύθηκε στις διαδικασίες εκλογής του.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 στο Δήμο Γέρακα, εκλέχθηκε 1ος σε σταυρούς με τον συνδυασμό του αείμνηστου, Δημήτρη Βελιώτη και 3ος στο σύνολο των εκλεγέντων στο Δημοτικό Συμβούλιο, αμέσως μετά τον αείμνηστο Γιάννη Λεστάκη και τον γιατρό, Μανώλη Στεφανάκη.

Επίσης: στις Δημοτικές Εκλογές του 1998 διεκδίκησε τη θέση του Δημάρχου ως επικεφαλής του συνδυασμού, «Γέρακας Αναγέννηση» απέναντι στον …. «ανίκητο» σε εκλογές, Δήμαρχο, –αναμορφωτή του Γέρακα- Γιάννη Παπαδογεωργάκη. Η τελική αναμέτρηση μεταξύ των δύο συνδυασμών ολοκληρώθηκε σε επαναληπτικές εκλογές με 2.396 ψήφους (56,73%) υπέρ του Γιάννη Παπαδογεωργάκη και με 2.015 ψήφους (43,27%) υπέρ του Δημήτρη Καρκούλια!

Δεδομένου ότι οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές (2019) θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι θα ….περιέχουν και αυτές τον κ. Δημήτρη Καρκούλια! Ό,τι δηλαδή κάνει από το 1990! Εκτίθεται στην κρίση των συνδημοτών του και εκλέγεται…! Έτσι αποφασίζουν, καλώς -κακώς, από το 1990 μέχρι και το 2014 και όσοι υποτιμούν την ευχέρεια του να διεισδύει επιτυχώς στο εκλογικό σώμα της πόλης το κάνουν κατά προτίμηση και όχι κατά εκτίμηση!

Ο χρόνος θα δείξει.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Δ. Καρκούλια

Προς: κ. Πρόεδρο Δ.Σ Δήμου Παλλήνης

Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Δήμου Παλλήνης

Μέλη Δημ. Συμβουλίου

Αποκεντρωμένη Διοίκηση.-Δημότες

Κύριε Πρόεδρε,

Γέρακας 23-10-2017

Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, πολιτικοί –ηθικοί λόγοι με αναγκάζουν να δηλώσω – καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «ΑΝΘΟΥΣΑ-ΓΕΡΑΚΑΣ-ΠΑΛΛΗΝΗ μια πόλη για όλους» με την οποία αναδείχτηκα δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα καθώς και στις δημοτικές εκλογές του 2010.

Είμαι από τους πρώτους που από της συστάσεως του Καλλικρατικού Δήμου έδωσα την στήριξη μου στον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζούτσο (αν και επί πολλά χρόνια ήμουν αντίπαλος του στα κοινά ) πιστεύοντας ότι είναι ο καταλληλότερος να ηγηθεί του νέου Δήμου και όταν όλοι οι σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι του προερχόμενοι από την Δημοτική Ενότητα της Παλλήνης (εκτός της κ. Κουνενάκη) ευρίσκοντο φανατικά απέναντι του με ηγέτη τους τον κ. Έξαρχο, υποψήφιο για το χρίσμα Δημάρχου τότε και με υπεροχή έναντι του κ. Ζούτσου.

Με την ένταξη εμού και όλου του «συνδυασμού μου» στην υπό ίδρυση νέα παράταξη του δημάρχου, αυτή απέκτησε δυναμική, επεκράτησε έναντι του κ. Έξαρχου και όλοι μαζί αναδείξαμε την παράταξη μας νικήτρια σε δύο συνεχείς εκλογές.

Η μοναδική απαίτηση για την συμμετοχή μου στην νέα παράταξη ήταν η λειτουργία αυτής με συλλογικότητα, διαφάνεια στην λήψη αποφάσεων, αξιοποίηση όλων των ικανών στελεχών, ελευθερία της γνώμης και άποψης, αρχές οι οποίες έχουν διαγραφεί και έχουν αντικατασταθεί από νοοτροπίες και τοποθετήσεις όπως «εγώ είμαι το 80/οο»του Δήμου, «το μαγαζί μου», «εγώ είμαι το αφεντικό» της πόλης «ευτυχώς που τα κάνω όλα εγώ», κ.τ.λ.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος κατεχόμενος από αλαζονική διάθεση και λειτουργώντας ως ένα κλειστό διευθυντήριο, αποκλείοντας οποιονδήποτε αιρετό, ελέγχει απόλυτα και διοικεί (μοναδική περίπτωση σε όλη την Ελλάδα) μαζί με τον γενικό Γραμματέα του Δήμου τις Οικονομικές και Διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, τις Τεχνικές υπηρεσίες (όπου όλες οι συμβάσεις), την Πολεοδομία, την Κοινωφελή Επιχείρηση (με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ ετησίως) Αθλητισμό –Πολιτισμό ( δια της συζύγου του κ. γ. Γραμματέα) καθώς και την Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο θεσμός του δημοτικού συμβούλου στην πράξη έχει καταργηθεί καλούμενος μόνο να ψηφίσει αποφάσεις δια τις οποίες δεν συμμετέχει στην διαμόρφωση τους, ενώ οι Αντιδήμαρχοι ασχολούνται με θέματα μόνο καθημερινότητας εκτελώντας αποφάσεις του διευθυντηρίου χωρίς και αυτοί να λαμβάνουν μέρος στην λήψη τους.

Έχει απαξιωθεί η λειτουργία της «ευρύτερης δημοτικής παράταξης» καθόσον τα μέλη που έλαβαν μέρος στις εκλογές και δεν εξελέγησαν, καλούνται μια δυο φορές τον χρόνο «σε άρτον και θεάματα» και όχι για χάραξη πολιτικής της παράταξης όπως είχαμε δεσμευθεί.

Η «εντολή» όλα να περνάνε από τον γ. Γραμματέα ακόμα και οι υπογραφές των αντιδημάρχων έχει ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα των υπηρεσιών, την μη έγκαιρη εξυπηρέτηση των δημοτών, την καθυστέρηση των συμβάσεων, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των υπαλλήλων.

Ορισμένοι «εργολάβοι» έχουν «εγκατασταθεί» στον Δήμο μόνιμα, πάντα με «νόμιμες διαδικασίες» στην δε κοινωφελή επιχείρηση συγκεκριμένη εταιρεία αναλαμβάνει συνεχώς υπηρεσίες πολλών χιλιάδων ευρώ ετησίως με αποτέλεσμα ως Δήμος να έχουμε τα ποιο ακριβά προγράμματα από όλους τους όμορους Δήμους.

Το κλειστό σύστημα εξουσίας και η αλαζονική συμπεριφορά της Δυαρχίας ακόμα και ορισμένων Αντιδημάρχων , παρέκκλινε της φιλοσοφίας και των αρχών της κίνησής μας. Δεν ήταν αυτή η λειτουργία που οδήγησε στη νίκη μας στις εκλογές.

Αγωνίστηκα στην διάρκεια της Αντιδημαρχίας μου να διορθώσω τα κακώς κείμενα που αναφέρω όπως και άλλοι στην παράταξη, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα με συνέπεια την σπίλωση και συκοφάντηση μας.

Αγαπητοί συνδημότες.

Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης των διαφόρων σοβαρών θεμάτων, όπως και επίλυσης προβλημάτων, με εκείνον της Δημοτικής Αρχής. Έτσι σήμερα δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Ανεξάρτητος ήμουν από την αρχή που σας είχα δώσει το χέρι μου και ανεξάρτητος θα παραμείνω. Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός προς τους δημότες και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Μένοντας σταθερός στις αξίες και στα πιστεύω μου θα συνεχίσω να δίνω τον αγώνα μου από τη θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου με στόχο την διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου (ιδίως των οικονομικών) και την ενημέρωση των δημοτών για ποιους λόγους ο σημερινός Δήμαρχος δεν αξίζει πλέον να διοικεί αυτή την πόλη.

Δημήτριος Καρκούλιας
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Παλλήνης.