Θερμή υποδοχή της Κατερίνας Στεφανίδη στην Παλλήνη. Αποθεώθηκε από τους συμπολίτες της και τιμήθηκε από το Δήμο Παλλήνης

Θερμή υποδοχή μετά Φιλαρμονικής και πλήθους κόσμου επιφύλαξε η πόλη της Παλλήνης στην Χρυσή Ολυμπιονίκη, Κατερίνα Στεφανίδη.

Η πρωταθλήτρια, συνοδευόμενη από τον προπονητή και σύζυγό της Μιτς Κρίερ αφίχθηκε στην πλατεία του Πανοράματος Παλλήνης νωρίς το απόγευμα με το πρώτο καλωσόρισμα να της απευθύνεται από το Δήμαρχο Δήμου Παλλήνης, κ. Αθανάσιο Ζούτσο ο οποίος είχε την ευκαιρία να την πρωτοσυναντήσει λίγη ώρα πρωτύτερα στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθ. Βενιζέλος» αμέσως μετά την άφιξή της στην Ελλάδα.

Στο αεροδρόμιο εκτός του Δημάρχου την υποδέχθηκαν και εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πανόραμα» αιφνιδιάζοντας την ευχάριστα με το εικονιζόμενο παραπλεύρως πανό.

Στην τελετή υποδοχής στην πλατεία του οικισμού, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης, κ. κ. Παναγιώτης Μερτύρης, Αναστάσιος Μπουντουβάς και Νίκος Γαβράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Άγγελος Λιακόπουλος, Αντιδήμαρχοι και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Παρόντες στην εκδήλωση απόδοσης τιμής στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, πολλοί καθηγητές της, συμμαθητές της και κάτοικοι της περιοχής, όλοι τους εμφανώς συγκινημένοι για το μεγάλο άθλο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Απευθυνόμενος ο Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης στην χρυσή πρωταθλήτρια, της εξέφρασε εκ μέρους όλης της πόλης

«βαθιά ευγνωμοσύνη γιατί με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ανέδειξες μια Ελλάδα δίχως μιζέρια…»

για να πει στη συνέχεια ότι «με την τεράστια επιτυχία σου τίμησες την πόλη σου και σήμερα η πόλη που έζησες και μεγάλωσες, σου ανταποδίδει αυτή την τιμή με μία μεγάλη αγκαλιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ.»

Ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος ολοκλήρωσε το σύντομο λόγο του, ανακοινώνοντας και επίσημα την απόφαση του Δήμου Παλλήνης να μετονομαστεί το συγκρότημα των αθλητικών εγκαταστάσεων στην είσοδο της δημοτικής ενότητας Παλλήνης (εφάπτεται της λεωφ. Μαραθώνος) σε «Αθλητικό Κέντρο Κατερίνας Στεφανίδη»

Σύντομο χαιρετισμό μετά το Δήμαρχο κ. Α. Ζούτσο, απηύθυνε προς την Κατερίνα Στεφανίδη και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου.

Είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, εκτός του Δήμου Παλλήνης σε υποδέχεται όλη η Αττική με τιμή και ξεχωριστή αγάπη.»

Τόσο ο κ. Α. Ζούτσος όσο και ο κ. Π. Φιλίππου προσέφεραν στην Χρυσή Ολυμπιονίκη συμβολικά τιμητικά ενθυμήματα.

Η εκδήλωση της υποδοχής ολοκληρώθηκε με τον σύντομο χαιρετισμό της Κατερίνας Στεφανίδη.
Ευχαρίστησε το Δήμο Παλλήνης για την απόφαση μετονομασίας του Αθλητικού Κέντρου Παλλήνης

–«όταν διάβασα στη Βραζιλία τη σχετική είδηση έκλαψα από συγκίνηση…», είπε-

ευχαρίστησε τους καθηγητές, συμμαθητές και συμπολίτες της στον οικισμό για τη θερμή υποδοχή που της επιφύλαξαν και παρότρυνε τους παριστάμενους γονείς να υποστηρίξουν τα παιδιά τους προς την κατεύθυνση του αθλητισμού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.