Δήλωση Θ. Γκοτσόπουλου για το Τέλος Ακινήτων. Ζητάει σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης

Θόδωρος Γκοτσόπουλος

Παρέμβαση σε παραταξιακό και προσωπικό επίπεδο από τον πρ. Δήμαρχο Παλλήνης και σήμερα δημοτικό σύμβουλο στον καλλικρατικό Δήμο Παλλήνης, κ. Θόδωρο Γκοτσόπουλο. Αντικείμενο της παρέμβασής του, το ειδικό τέλος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και με πρόταση του προς το Δήμαρχο κ. Αθ. Ζούτσο και το Δημοτικό Συμβούλιο, -το οποίο συνεδριάζει την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, τ.έ.– καλεί «να συζητηθεί και να αποφασιστεί η οργάνωση αντίστασης από τον Δήμο, εκπληρώνοντας το ρόλο του ως θεσμού τοπικής δημοκρατίας.»

Ο κ. Θ. Γκοτσόπουλος, μεταξύ άλλων αναφέρει στη δήλωσή του, ότι «το χαράτσι για τα ακίνητα που επιβάλλεται, δια μέσου της ΔΕΗ, είναι μια μόνιμη επιβάρυνση που δυστυχώς δεν θα είναι και η τελευταία», χαρακτηρίζει τον επιβληθέντα φόρο, ως «άγριο και ανάλγητο που οδηγεί στην περαιτέρω πτώχευση και εξαθλίωση της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας» και, τέλος, εκφράζει την εκτίμηση, ότι «σε κάθε περίπτωση η κοινωνία θα βρει τρόπους αντίδρασης και αντίστασης αν τα τοπικά μας όργανα αρνηθούν να πράξουν τα αυτονόητα.»

Σε παραταξιακό επίπεδο, ο συνδυασμός «Ριζοσπαστική Δράση» που ηγείται ο κ. Θ. Γκοτσόπουλος, απευθυνόμενος προς την δημοτική αρχή, ζητάει «την άμεση σύγκλιση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος για όλα τα σοβαρά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας μας, όπως η αναγκαία, υπό τις παρούσες συνθήκες, κοινωνική πολιτική, η προάσπιση των ελεύθερων χώρων, η αποχέτευση, το σχέδιο πόλης, η λειτουργία του Δήμου σε εποχή μνημονίων και μεσοπροθέσμου.»

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση, ότι «ένας τέτοιος διάλογος, ανοίγει το δρόμο σε συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων θετικών για την κοινωνία, αναβαθμίζει τα όργανα του Δήμου (Δ. Συμβούλιο, Επιτροπές) και αντιστρατεύεται την επιχειρούμενη από το κράτος μετατροπή μας σε διαχειριστικές τοπικές αρχές εφαρμογής πολιτικών λιτότητας, ανεργίας και διάλυσης της ζωής μας.»