1ο βραβείο λογοτεχνίας σε μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης

Στην μαθήτρια της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης, Φένια Χατζηνικολάου, απονεμήθηκε εφέτος το 1ο βραβείο λογοτεχνίας του 27ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας. Τα έργα αξιολογήθηκαν από μέλη της ΔΕΠ Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «οι Άλλοι» στα πλαίσια αντιμετώπισης φαινομένων ρατσισμού προς κάθε «διαφορετικότητα».


Στον διαγωνισμό συμμετείχαν νέοι  και ενήλικες από όλη τη χώρα, υπό την προϋπόθεση να κατοικούν ή να κατάγονται από την Κρήτη.

Στην εκδήλωση απονομής που έγινε το Σάββατο, μίλησαν ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ομότιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Μιχάλης Δαμανάκης, καθηγητής διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Αμφότεροι, αναφέρθηκαν στην ετερότητα και ανεκτικότητα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανεκτικότητας της UNESCO.

Η Φένια Χατζηνικολάου τον περασμένο Απρίλιο τιμήθηκε με το 2ο βραβείο διηγήματος του 3ου Πανελλήνιου Σχολικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Όμιλο Πετρούπολης Αττικής.

____________________

Στην φωτογραφία η μαθήτρια Φένια Χατζηνικολάου με τον καθηγητή της στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης φιλόλογο κ. Γιώργο Σταμούλη, την ημέρα απονομής των βραβείων από τον Μορφωτικό όμιλο Πετρούπολης.