Γεν. Συνέλευση & Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στον Σύλλογο Κάτω Παλλήνης, «Άγιος Νεκτάριος»

Την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του στην διάρκεια της οποίας έγινε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, πραγματοποίησε ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Παλλήνης, «Άγιος Νεκτάριος» παρουσία κατοίκων του οικισμού και εκπροσώπων της αυτοδιοικητικής κοινότητας του Δήμου Παλλήνης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Συλλόγου

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μελών και φίλων ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Παλλήνης «Άγιος Νεκτάριος» πραγματοποίησε την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης.

Τα μέλη του συλλόγου μέσα σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, έθεσαν τα προβλήματα και τις απόψεις τους στην Γ.Σ., πήραν αποφάσεις για κοινωνικές δράσεις και προγραμμάτισαν τα επόμενα βήματα τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημ. Καρπούζος στην εξαιρετική συνεργασία με τα στελέχη του Δήμου μας και το Δήμαρχο κ. Αθ. Ζούτσο στα σημαντικά προβλήματα τις περιοχής σχετικά με:

1ον την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης, τον εκσυγχρονισμό της και τη μετονομασία της σε «Κάτω Παλλήνη»
2ον την ανάγκη για τοποθέτηση νέων κάδων (απορριμμάτων και ανακύκλωσης)
3ον το πρόβλημα που υπάρχει με τα αδέσποτα
4ον την τοποθέτηση σήμανσης σε οδούς που δεν υπάρχουν
5ον την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης
6ον την αντικατάσταση φωτισμού, με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας
7ον την αναγκαιότητα πλακόστρωσης του πεζοδρομίου από το φανάρι της οδού Πορφύρα (Νορμαχίας) έως το φανάρι της οδού Πλουτάρχου για τον εκκλησιασμό στον Άγιο Νεκτάριο

Αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες της 1ης Γενικής Συνέλευσης του, ο νεοσύστατος Σύλλογος της περιοχής μας, εφαρμόζοντας την παραδοσιακή ρύση, «Εκ Θεού άρξασθαι», τέλεσε τον καθιερωμένο ετήσιο Αγιασμό και έκοψε την Πρωτοχρονιάτική πίτα του.

Τα μέλη του Συλλόγου αλλά και οι άλλοι προσκεκλημένοι, σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον αντάλλαξαν ευχές και απόψεις απολαμβάνοντας την πίτα τους.

Μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία μέρους της τοπικής χορωδίας «Χορωδία Μεσογαίας Ευφωνια» η οποία έψαλε παραδοσιακά κάλαντα της χώρας και έδωσε μια ιδιαίτερη εορταστική αίσθηση στην εκδήλωση του Συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:
– Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Σμέρος
– Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης, Τσαγιάννης Βασίλειος
– Αντιδήμαρχος, Φώτιος Αβαρκιώτης
– Αντιδήμαρχος, Βασιλική Μελισσά
– Αντιδήμαρχος, Άγγελος Λιακόπουλος
– Αντιδήμαρχος, Γεώργιος Μουρτζιάπης
– Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, Κωστής Σμέρος
– Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, Τριανταφυλλιά Δασκαλάκη
– Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Μερτύρης
– Εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Πόπη Ζινέλη και Θεόδωρος Σταματίου
– Δημοτικοί Σύμβουλοι : Γεώργιος Μερτζάνος, Δημήτριος Μπαξεβάνης, Μαρία Διακάκη, Διονυσία Κουκουβάου, Αθανάσιος Οικονόμου
– Κοινοτικοί Σύμβουλοι: Λεβειδιώτη Μαρία, Καλοζούμη Χρυσούλα, Βικτώρια Ασσαριωτάκη Μυλωνάκη, Δέδες Νικόλαος, Μερτύρη Αναστασία, Αβτζή Τόνια, Γκίκας Παναγιώτης
-Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Παλλήνης, κα Παπακωνσταντίνου Βίκη.
– Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων : «Νέας Παλλήνης» Πρέζας Νικόλαος και Χασαλεύρης Γεώργιος, «Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Παλλήνης» Μπίμπας Παναγιώτης και «Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Παλλήνης» Αθανασοπούλου Μαρία.