Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την ανακατασκευή της γέφυρας Σπάτων-Παλλήνης

Και εγένετο φως μετά πάροδο μηνών!. Σήμερα, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, υπεγράφη από την Αντιπεριφέρεια Ανατ. Αττικής και την μειοδότρια εταιρεία, η σύμβαση για το έργο ανακατασκευής της γέφυρας Σπάτων-Παλλήνης, πλησίον του οινοποιείου «Κελάρι Παπαχρήστου».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 800.000 € και η προθεσμία ολοκλήρωσής του, τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της σύμβασης, θα κατασκευαστεί γέφυρα ανοίγματος 16 μέτρων, θεμελιωμένη επί πασσάλων.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: θα γίνει διευθέτηση της υπάρχουσας κοίτης σε μήκος –μόνο- 6 μέτρων.

Λίγα μέτρα παρακάτω, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρού Παλλήνης γειτνιάζει με το ίδιο ρέμα που παραμένει αδιευθέτητο με …επιλογή του ΥΠΕΚΑ.

Τι κι αν πλημμύρισε ολόκληρο το λυόμενο συγκρότημα του Σχολείου και από τύχη δεν υπήρξαν τα χειρότερα;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ΥΠΕΚΑ , προφανώς, περιμένει πότε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων-Αρτέμιδας θα συναινέσει στην κατασκευή του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι για να γνωμοδοτήσει υπέρ της διευθέτησης του Ρέματος Ραφήνας προκειμένου οι υπηρεσίες του υπουργείου να δρομολογήσουν τις διαδικασίες διευθέτησής του.

Αναφορικά με την υπό ανακατασκευή γέφυρα Σπάτων-Παλλήνης:

έστω και με σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη περί αποπεράτωσης του έργου –η δημοπράτηση του έγινε 20 Μαΐου 2014- δρομολογείται και στην πράξη η υλοποίησή του. Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, η γέφυρα πρέπει να αποδοθεί στην κυκλοφορία το αργότερο σε 5 μήνες.

Αν, όχι θα υπάρξει σχετική καθυστέρηση.

Ως τότε:

θα διακοπεί εκ νέου η κυκλοφορία και από τα δύο «ρεύματα» του δρόμου, θα τοποθετηθούν σηματοδοτήσεις και θα ενεργοποιηθούν οι φανοστάτες τροχαίας κίνησης για τις ανάγκες της κυκλοφοριακής παράκαμψης –η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται από τον παράδρομο που λειτούργησε επί περίπου ένα χρόνο μετά την υπερχείλιση του ρέματος-.

1η φωτογρ.: το τμήμα της γέφυρας όπως είναι σήμερα.

2η φωτογραφία: η λεωφόρος Σπάτων-Αρτέμιδος στο σημείο της γέφυρας που κατολίσθησε από τις πλημμύρες της 22ας Φεβρουαρίου 2013. Τα νερά υπερκάλυψαν μεγάλο τμήμα της λεωφόρου Σπάτων προκαλώντας μεγάλες ζημίες σε παρακείμενα κτίρια. Χαρακτηριστική περίπτωση το “Κελάρι Παπαχρήστου”. Οι ζημίες του, ανυπολόγιστες.