39 τόνοι αγροτικών προϊόντων διατέθηκαν με υποστήριξη του Δήμου Παλλήνης σε 800 πολίτες & σε τιμές παραγωγών

alt

Περίπου 800 άτομα έσπευσαν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, να προμηθευτούν τα προϊόντα που επέλεξαν μέσω του Δημοπρατηρίου του Δήμου Παλλήνης www.marketpallinis.gr απ΄ευθείας από τους παραγωγούς που ήρθαν για τον σκοπό αυτό στον εκθεσιακό χώρο της EXPO ATHENS Ανθούσας από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Η διάθεση των προϊόντων ξεκίνησε κατά τις 9 π.μ. και ολοκληρώθηκε ώρα 14.30, εξελίχθηκε με καλή οργάνωση και με σχετικά γρήγορη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και σε σύγκριση με τις προηγούμενες δύο αντίστοιχες εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο, σχηματοποιούσε οπτικά μια μικρή λαϊκή αγορά. Φορτηγά αυτοκίνητα κάθε τύπου με εμφανή την ονομασία της πόλης προέλευσης (Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης, Σέρρες, Βεύη Φλώρινας, Φάρσαλα, Σιθωνία Χαλκιδικής, Μεσσηνία, Αυλώνας, Κόρινθος) και με την χαρακτηριστική του καθενός την τοπική προφορά με πλέον έκδηλη αυτή του ορεσίβιου μελισσοκόμου από την Κρήτης, ο οποίος διέθεσε περίπου 1 τόνο θυμαρίσιο μέλι!

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ποσότητες των προϊόντων που απορροφήθηκαν από τους περίπου 800 δημότες του Δήμου Παλλήνης είναι:

Φακές 2 τόνοι, ρεβίθια 1.400 κιλά, φασόλια 850 κιλά, (τα όσπρια που διατέθηκαν ήταν από παραγωγό των Φαρσάλων), ζυμαρικά Κορίνθου 200 κιλά, ρύζι του αγροτικού συνεταιρισμού Σερρών 3 τόνοι, πευκόμελο και ανθόμελο Σιθωνίας Χαλκιδικής 600 κιλά, πατάτες Βεύης Φλώρινας (συγκομιδή περασμένης εβδομάδας) 20 τόνοι, λάδι Μεσσηνίας 2 τόνοι, φέτα τυρί 600 κιλά, λευκό τυρί 500 κιλά, γραβιέρα και κεφαλοτύρι Ρεθύμνου 600 κιλά και αλεύρι Μύλων Δάβρη Αυλώνα 7 τόνοι.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα παραλαβής των προϊόντων είχαν όσοι δημότες εκδήλωσαν ενδιαφέρον ηλεκτρονικά ή με προσέλευσή τους στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Παλλήνης, παρόλα αυτά όμως και επειδή οι περισσότεροι παραγωγοί είχαν στα φορτηγά αυτοκίνητά τους μεγαλύτερες ποσότητες από τις προκαθορισμένες, εξυπηρετήθηκε ένας σημαντικός αριθμός πολιτών που για κάποιο λόγο δεν πρόλαβε να εγγραφεί στις λίστες του Δήμου Παλλήνης. Χαρακτηριστική η περίπτωση του πατατοπαραγωγού από τη Φλώρινα, ο οποίος, τελικά διέθεσε 20 τόνους αντί των 12 που προέκυπτε από την εκδήλωση ενδιαφέροντος των πολιτών.

Την διάθεση των προϊόντων κάλυψαν ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί και ήδη δύο από αυτούς, ο ΑΝΤ1 και ο ΑΛΦΑ μετέδωσαν στα βραδινά τηλεοπτικά δελτία τους αναλυτικά ρεπορτάζ με δηλώσεις του Δημάρχου Δήμου Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσου.

Στην υποστήριξη της 3ης διάθεσης προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες» στο χώρο της EXPO ATHENS, συνέβαλλαν πολλοί εθελοντές και από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης, οι αντιδήμαρχοι Ειρήνη Κουνενάκη, Γρηγόρης Καραγιάννης και Φώτης Αβαρκιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Δημήτρης Καρράς, Δημήτρης Καρκούλιας, Σταύρος Δρούγκας, οι τοπικοί σύμβουλοι, Βασίλης Δημητριάδης, Φώτης Μαζίτσος, Λάμπρος Αντωνόπουλος, Γιάννης Ζέρβας, Κωστής Σμέρος, Παναγιώτης Μαλλής και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παλλήνης, Γιώργος Τέντης.