700 μαθητές από 40 Νηπιαγωγεία & Δημοτικά στο 10ο Φεστιβάλ Χορού στο θέατρο Δήμου Μαρκοπούλου

Σαράντα Νηπιαγωγεία & Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανατολικής Αττικής με περίπου 700 μαθητές, συμμετείχαν στο 10ο Φεστιβάλ Χορού που διοργανώθηκε με την συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατ. Αττικής στο ανοικτό θέατρο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους ανέδειξαν με πληρότητα και ταλέντο παραδοσιακούς χορούς από τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, αποδεικνύοντας ότι η διατήρηση και συνέχιση της παράδοσης εξελίσσεται με συνέπεια και σεβασμό προς τα ήθη και έθιμα που έχουν διαχρονικά εδραιωθεί στην συνείδηση και μνήμη των γενεών του τόπου μας.

Στα διακριθέντα Σχολεία συγκαταλέγεται και το 2ο Δημοτικό της δημοτικής ενότητας Παλλήνης.

Η χορευτική ομάδα του εν λόγω Σχολείου, υπό την διδασκαλία της κ. Έρης Κονταρά –Νικητοπούλου, εντυπωσίασε για την τεχνική αρτιότητα με την οποία απέδωσε το πρόγραμμά της αποσπώντας την 1η θέση μεταξύ των διακριθέντων Σχολείων.

Εύσημα στον Δημοσθένη Μπαρούτα για την πολυετή δράση προσφοράς

Τέλος, εύσημα για την διαχρονική συνεισφορά στην διατήρηση του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών αποδόθηκαν στον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής, συμπολίτη μας, κ. Δημοσθένη Μπαρούτα, ο οποίος από την εποχή που ήταν νομαρχιακός σύμβουλος υποστήριξε με επιμονή την ετήσια διοργάνωση της συγκεκριμένης πολιτιστικής δράσης.

Τον κ. Δημ. Μπαρούτα τίμησε η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Κα Χρυσάνθη Κισκήρα, η οποία, ευκαιρίας δοθείσης, αναφέρθηκε στην βούληση της Περιφέρειας Αττικής «να υποστηρίζονται πολιτιστικές δράσεις που αποτελούν τον κρίκο εκείνο που μας δένει γερά με τις ρίζες και την παράδοση μας.»