Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία των Σχολείων Ανατολικής Αττικής

Ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρολιάκου (Ανατολικής Αττικής) και Κώστα Ζαχαριάδη (τομεάρχης Υπουργείου Εσωτερικών) αναφορικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Ανατολικής Αττικής κατατέθηκε στη Βουλή, χθες, Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2020 απευθυνόμενη στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
«Λειτουργία των Σχολικών Μονάδων της Ανατολικής Αττικής»

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες διαμαρτυριών από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και Προέδρους σχολικών επιτροπών στο σύνολο των Δήμων της Ανατολικής Αττικής σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τη λειτουργία τους σύμφωνα με το υγειονομικά πρωτόκολλα των σχολικών μονάδων.

Ειδικότερα μας καταγγέλλουν πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες απολυμάνσεις διότι οι Σχολικές Επιτροπές δεν διαθέτουν τους πόρους για να αναλάβουν το βάρος ενώ την ίδια στιγμή, με την υγειονομική κρίση εν εξελίξει, η κρατική επιχορήγηση μέσω των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) ανέρχεται στα ίδια ή και μικρότερα ποσά με πέρσι.

Επίσης υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον νέο τρόπο πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών αφού δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι πίνακες επιτυχόντων, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε οι θέσεις είναι λιγότερες από πέρσι.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται και καλείται να καταθέσει ο κ. Υπουργός:

Πόσες ήταν οι θέσεις σχολικών καθαριστριών ανά δήμο και ανά σχολική επιτροπή στην Ανατολική Αττική το προηγούμενο σχολικό έτος και πόσες είναι το νέο; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

Πόση ήταν η επιχορήγηση ανά δήμο και ανά σχολική επιτροπή το προηγούμενο έτος και πόση το τρέχον; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
Να κατατεθούν στην Βουλή τα πιστοποιητικά απολυμάνσεων που έχουν πραγματοποιηθεί ανά σχολική μονάδα στο σύνολο της Ανατολικής Αττικής.

Οι Ερωτώντες και Αιτούντες Βουλευτές

Πάνος Σκουρολιάκος

Κώστας Ζαχαριάδης