Ελένη Γερασιμίδου: ανάλγητος και αδιάφορος για τους πληγέντες από την μεγάλη πυρκαγιά, ο Δήμαρχος Παλλήνης

Το σπίτι της Ελένης Γερασιμίδου στον οικισμό Νέα Παλλήνη όπως αποτυπώθηκε από τον φακό του "Ν" λίγη ώρα μετά την κατάσβεση της φωτιάς.

Είναι ένα από τα ευκολότερα κουίζ γνώσεων για τους πρόσφατα πληγέντες από την τεράστια πυρκαγιά στο Δήμο Παλλήνης -Γέρακα-Ανθούσας με Δήμαρχο τον  Αθανάσιο Ζούτσο.   

Τον «μεγάλο απόντα» από τις γειτονιές που καιγόντουσαν μέχρι το μεσημέρι  της 20ης του Ιούλη και που αποτίμησε  «σε 5-6 σπίτια τα καμένα» στη συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης.

Στη γειτονιά μας μόνο  -στην οποία κάποιο μάτι τον πήρε ξώφαλτσα στις παρυφές – κάηκαν 5 σπίτια.  Πληροφορούμε ο ένας τον άλλο για όσα χρειάζονται να γίνουν – αν τα μάθουμε από σπόντα ή κάποιους συμβούλους- και τρέχουμε να προλάβουμε μέχρι τις 19-8  -προσέξτε όχι 20-8-2022-  να καταθέσουμε το χαρτομάνι για την άμεση αρωγή

Πρέπει να πούμε πως κάποιοι υπάλληλοι είναι ανθρώπινοι και κάνουν περισσότερα απ΄όσα μπορούν. Κάποιοι άλλοι μεταφέρουν τις αποφάσεις του Άρχοντα που έσπευσε να συμβληθεί με ιδιωτικές εταιρείες αποκομιδής των τοξικών και άκρως επικίνδυνων μπαζών που  -σύμφωνα με επίσημη απάντηση από το γραφείο του Δημάρχου- θα πληρώσουμε οι πυρόπληκτοι από τα χρήματα που θα λάβουμε και αν και όταν και πόσα, από τα άμεσα 600 και έως 6.000.

Η Ελένη Γερασιμίδου με τον σύζυγο της Αντώνη Ξένο μπροστά στο καμένο σπίτι τους. 

Μένω προς το παρόν εδώ και υπομονή και κουράγιο, να είναι καλά οι φίλοι και οι σύντροφοι που κάνουν τα πάντα για ν΄αντέξουμε που κουβαλάνε κυρίως την αλληλεγγύη αλλά και ρούχα, φαγητά, νερά.

Όσο για το τι χάθηκε, κανένα ποσό δεν μπορεί να αντικαταστήσει αρχεία πολιτισμού και μιας ζωής αφιερωμένης  και βέβαια όλα όσα για τον καθένα αποτελούν πολύτιμα στοιχεία της ζωής του. Και όλοι εμείς, ας σκεφτούμε καλά αν θέλουμε Δήμαρχο με ανθρώπινο πρόσωπο ή κατσικωμένο με όποια εξουσία τον συμφέρει.

Καλή σταδιοδρομία του εύχομαι και μη μου ξαναστείλει ψυχολογική υποστήριξη!

Είμαι σκληροτράχηλη προσφυγοπούλα και όπως έλεγε η Μελίνα Μερκούρη «στην Ελλάδα έχουμε φίλους δεν χρειαζόμαστε ψυχανάλυση.»

Ναι, Δήμαρχε Ζούτσο, ανάλγητε κι αδιάφορε, θα έρθει η ώρα σου!

Ελένη Γερασιμίδου
Ηθοποιός
πρ. Βουλευτής / πρ. Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής
Κάτοικος Νέας Παλλήνης