Δημοτική Παράταξη «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας»: γιατί αποχώρησαμε από το Δ.Σ. Παλλήνης πριν την συζήτηση για τον Ισολογισμό 2014

Στους λόγους για τους οποίους απείχαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, η κ. Ειρήνη Κουνενάκη, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής του αυτοδιοικητικού σχήματος, ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ και η κ. Μίλια Κόπτη, Δημοτική Σύμβουλος, αναφέρεται με διεξοδικό τρόπο η ανακοίνωση της παράταξης, θέτοντας τον Δήμαρχο Παλλήνης προ των ευθυνών του για ό,τι συμβαίνει σε σχέση με τους ετεροχρονισμένους Ισολογισμούς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Σημαίνουσα και με πολλαπλά μηνύματα η προχθεσινή στάση του συνόλου σχεδόν της αντιπολίτευσης στο Δήμο μας, με την ομαδική αποχώρησή της από την διαδικασία -παρωδία ψήφισης ενός ακόμα μεταχρονολογημένου ισολογισμού (έτους 2014).

Η αποχώρηση συνοδεύτηκε με κοινή διαπαραταξιακή ανακοίνωση στην οποία εκφράζεται το κοινό αίτημα για απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου μας.

Το γεγονός ότι την ανακοίνωση υπογράφουν δημοτικοί σύμβουλοι που εκπροσωπούν 4 δημοτικές παρατάξεις που θα εκπροσωπηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, δείχνει την πολιτική απομόνωση του Δημάρχου και την απώλεια κάθε ηθικού ερείσματος στην κοινωνία, λόγω των παράνομων πρακτικών του που γελοιοποιούν τους θεσμούς και τις διαδικασίες.

Η οριακή όμως ψήφιση του ισολογισμού (με 14 από τους 33 Συμβούλους), δείχνει και το έντονο κλίμα αμφισβήτησης στην ιδία την παράταξη του κ. Δημάρχου, καθώς προτίμησαν να απέχουν από την ψηφοφορία 5 σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Τα συμπεράσματα ας τα βγάλουν οι πολίτες του Δήμου μας.

Ακολουθεί το κείμενο της κοινής διαπαραταξιακής ανακοίνωσης, το οποίο υπέγραψαν η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης, ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, κ. Ειρ. Κουνενάκη, καθώς και η κ. Μίλια Κόπτη, Δημοτική Σύμβουλος.

«Οι πιο κάτω υπογεγραμμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παλλήνης δηλώνουμε ότι θα αποχωρήσουμε από τη διαδικασία – παρωδία ψήφισης ενός ακόμα ισολογισμού του Δήμου (έτους 2014) με διαδικασίες fast track.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συνεχιζόμενη πρακτική του Δήμαρχου να ψηφίζονται ισολογισμοί του Δήμου με καθυστέρηση 5-6 ετών κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας που ορίζει την ψήφιση τους μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου του επομένου διαχειριστικού έτους.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το πλήθος λογιστικών παραβάσεων και διαφορών ουσιαστικού περιεχομένου καθώς και την πλήρη ανοργανωσιά των οικονομικών υπηρεσιών που καταγράφονται στο πόρισμα του ελέγχου, μας δημιουργεί έντονες ανησυχίες για υποκρυπτόμενες ατασθαλίες και οικονομικά σκάνδαλα.

Δείχνει επίσης καθαρά την αντίληψη του δημάρχου για την διαχείριση των χρημάτων των πολιτών.
Θεωρούμε ότι η συνεχιζόμενη αυτή πρακτική είναι επικίνδυνη και παράνομη και ως εκ τούτου δεν την νομιμοποιούμε με την παρουσία μας.

Δηλώνουμε, επίσης, ότι θα ενημερώσουμε σχετικά τις αρμόδιες αρχές καθώς και τις ελεγκτικές υπηρεσίες και θα απαιτήσουμε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο όπως σχετικά προβλέπεται από την νομοθεσία.

ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ»