Σύγκλιση του Δ.Σ για τα επεισόδια της Χρυσής Αυγής ζητάει η μείζον αντιπολίτευση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου

Την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου με μοναδικό θέμα συζήτησης “την βάρβαρη επίθεση των χρυσαυγιτών εναντίον νόμιμων μικροπωλητών οι οποίοι λάμβαναν μέρος στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη προς τιμή της εορτής της Παναγίας της Παντοβασίλισσας” ζητάνε με έγγραφό τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Στέφο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης. (συνδυασμός Π.Α.Μ.Ε.)

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, προτείνουν “τη λήψη απόφασης περί της καταδίκης των πράξεων της εν λόγω οργάνωσης, οι οποίες τρομοκράτησαν μικρούς και μεγάλους, με το σκεπτικό ότι τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις δεν ταιριάζουν στα ελληνικά ήθη, αλλά ούτε μπορούν να είναι ανεκτά σε μια συντεταγμένη και δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία.”

Για το ίδιο θέμα, ο συνδυασμός του κ. Ανδρέα Κεχαγιόγλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζεται η επίθεση βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής στο χώρο της εμποροπανήγυρης.

Το πλήρες περιεχόμενό της:

Καταδικαστέα τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών που «έδρασαν στην πόλη μας»

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την βάρβαρη επίθεση των χρυσαυγιτών εναντίον νόμιμων μικροπωλητών μεταναστών το βράδυ της Παρασκευής 7/9/2012 ημέρα εορτής της Παναγίας της Παντοβασίλισσας μπροστά στα έκθαμβα μάτια των μικρών παιδιών αλλά και πλήθους κόσμου το οποίο ήταν συγκεντρωμένο στον χώρο της εκκλησίας και στο χώρο της καθιερωμένης προγραμματισμένης εμποροπανήγυρις.

Οργανωμένο επεισόδιο ρατσιστικής βίας με προπηλακισμούς, βρισιές , καταστροφή πάγκων και παρέλαση με σημαίες και κοντάρια μέσα στο ευρισκόμενο πλήθος περιμένοντας ίσως χειροκρότημα και επικρότηση των βάναυσων πράξεών τους , αντί αυτού όμως εισέπραξαν την καταδίκη του κόσμου και την παραμονή των «έγχρωμων» μικροπωλητών στον χώρο του πανηγυριού.

Πολύ ώριμα και σωστά αντέδρασε ο κόσμος εναντίον τους, γιατί ποιος μας βεβαιώνει ότι αύριο, μεθαύριο , δεν θα επεκτείνουν τις βάρβαρες επιθέσεις τους εναντίον οποιουδήποτε από εμάς επειδή θα μας θεωρούν αντίπαλους και εχθρούς τους με βάση την ιδεολογία τους που υπηρετούν.

Τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις, με το πρόσχημα της προστασίας του εισοδήματός μας από το επί χρόνια προστατευόμενο από την πολιτεία παραεμπόριο-παραοικονομία δεν αποτελούν τη λύση στην ανάκαμψη της οικονομικής εξαθλίωσης που μας επιβάλλεται με νόμους , δεν ταιριάζουν στα ελληνικά ήθη και ούτε μπορούν να είναι ανεκτά σε μια συντεταγμένη και δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία.

Οφείλουμε να αντιδράσουμε συντεταγμένα γι’ αυτό και ζητάμε την κατεπείγουσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την καταδίκη της βάρβαρης επίθεσης των χρυσαυγιτών εναντίον των νόμιμων «έγχρωμων» μικροπωλητών καθώς και την κοινοποίηση της απόφασης αυτής προς όλους τους αρμόδιους φορείς.”