Υπερχείλιση μικρής κλίμακας του ρέματος Ραφήνας στο σημείο που τέμνεται με το 7ο Δημοτικό Παλλήνης

Νέα υπερχείλιση του κεντρικού ρέματος Ραφήνας στα σημεία που τέμνεται με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης με πολύ ηπιότερες συνέπειες σε σχέση με εκείνη του Φεβρουαρίου 2013.

Τα νερά του υπερχειλισμένου ρέματος κάλυψαν μικρή περιοχή του αύλειου χώρου και θεωρείται βέβαιο πως αν η διάρκεια της μεταμεσονύκτιας καταιγίδας ήταν μεγαλύτερη, οι συνέπειες θα ήταν ανάλογες με τις περυσινές.
Με εντολή του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσου, έπσυεσαν επιτόπου οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Φ. Αβαρκιώτης και Δημ. Καρκούλιας προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν ποιές παρεμβάσεις απαιτούνται.

Σημειώνεται ότι το ρέμα ανήκει στην διοικητική δικαιοδοσία της Περιφέρειας Αττικής από την οποία μόλις προχθές ανακοινώθηκε η έγκριση του έργου διευθέτησης δύο ρεμάτων της περιοχής μας, Λεονταρίου (Μιχαληνού), “Μάριζας” και “Παπαχωραφίου” προϋπολογισμού 5.250.000 € δίχως να περιλαμβάνεται το ρέμα Ραφήνας από το σημείο της λεωφ. Σπάτων και κάτω, γεγονός που εγείρει προβληματισμό για το σκεπτικό υποβάθμισης ενός έργου που λόγω της λειτουργίας του παρακείμενου Δημοτικού Σχολείου κρίνεται ως εξαιρετικά επείγον.