Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας: στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας οφείλονται οι συχνές διακοπές ρεύματος

Στο πεπαλαιωμένο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας -και στην έλλειψη συνεπούς συντήρησης προσθέτουν πολλοί- και ως ένα βαθμό στην κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, αποδίδει με ανακοίνωση του ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος τις συχνές και παρατεταμένες διακοπές ρεύματος στις περιοχές των διοικητικών ορίων του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος

“Μετά την εκτεταμένη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχει ενταθεί το φαινόμενο της πολύ συχνής διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.

Τα αίτια οφείλονται τόσο στις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, όσο και στο πεπαλαιωμένο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, η συντήρηση του οποίου έχει επηρεαστεί από τις περικοπές δαπανών του ομίλου της ΔΕΗ, εξαιτίας των προβλημάτων ρευστότητας.

Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις δείχνουν μία μείωση της τάξης του 39% στις επενδύσεις του δικτύου διανομής από το 2013 έως το 2018. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι μόνο πέρυσι αποχώρησαν από την εταιρία 700 άτομα, χωρίς αυτά να αντικατασταθούν, σε συνδυασμό με την έλλειψη υλικών, δημιουργείται μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των βλαβών.

Ο Δήμος μας μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για τις βλάβες που υπάρχουν και υπάρχει διαβεβαίωση για τη συντομότερη δυνατή αποκατάστασή τους.”