Δήμαρχος Παλλήνης εν όψει της αντιπυρικής περιόδου: είμαστε σε ετοιμότητα

Τα σχέδια πρόληψης και δράσης για την αντιπυρική περίοδο, τέθηκαν επί τάπητος, στην πρώτη για φέτος, συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλλήνης, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Δημάρχου, Θανάση Ζούτσου, την Τρίτη 12 Απριλίου  2022, στο Δημαρχείο Παλλήνης.  

Στη συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν πλήρως, όλα τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Παλλήνης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και καθορίστηκαν οι ρόλοι και ο συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων (Περιφέρεια Αττικής, ΣΠΑΠ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Τροχαία).

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος,  ευχήθηκε “να έχουμε ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές” και τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα και εγρήγορση τόσο για την πρόληψη όσο και τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν εστιών φωτιάς και είναι έτοιμος να συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με προσωπικό, οχήματα, υδροφόρες, 10 υδατοδεξαμενές, εξοπλισμό, κλπ.

Πέραν του μόνιμου προσωπικού Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος ενισχύεται και φέτος, με 18 άτομα έκτακτου εποχικού προσωπικού.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος, ο Πυραγός Ανδρέας Κλάδης, ως εκπρόσωπος του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Παλλήνης, ο Διοικητής του ΑΤ Παλλήνης, Βασίλης Τσαγιάνης, ο Υπαστυνόμος Αποστόλης Χαρμάνης ως εκπρόσωπος του Β Τμήματος Τροχαίας Βορειανατολικής Αττικής, ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, Νίκος Κολήσης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Αναδάσωσης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Βλάσσης Σιώμος.