Χρήστος Σπίρτζης: “τα λιμάνια Λαυρίου – Ραφήνας και ο Προαστιακός χρήζουν αναβάθμισης”

Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης
Στην ανάγκη επέκτασης του Προαστιακού στο Λαύριο και στη Ραφήνα καθώς και στην αναβάθμιση των λιμένων Λαυρίου και Ραφήνας αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά σε συνέντευξή του, αυτή τη φορά στο ραδιοφωνικό σταθμό “247”, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του κ. υπουργού

Για την επέκταση του προαστιακού προς Λαύριο και Ραφήνα και την αναβάθμιση των δύο λιμένων

Κάθε περιοχή θέλει να γίνουν κάποιες υποδομές για να αναβαθμιστεί, ή γιατί υπάρχουν κάποιες προτάσεις για την εμπορική, οικονομική δραστηριότητα που έχει. Δε νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουν και οι τοπικές κοινωνίες και η πολιτεία συνολικά, να είναι στην ίδια λογική.

Το Λαύριο σαν λιμάνι και ο προαστιακός πρέπει να αναπτυχθεί, γιατί στο συνολικό σχεδιασμό που υπάρχει, είναι ένα λιμάνι που βοηθάει και την Αττική και τη χώρα με την αναβάθμισή του. Κι αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει, κατά τη γνώμη μου, και για περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά και για λόγους εξυπηρέτησης των επιβατών από το λιμάνι του Λαυρίου και της Ραφήνας, να φτάσει ο προαστιακός και στο Λαύριο και στη Ραφήνα.

Έργο επέκτασης του Προαστιακού μέχρι το Λαύριο, ποτέ δεν υπήρχε γιατί δεν ήθελαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να υπάρχει…
Εκαναν συζητήσεις επί συζητήσεων για να μην το εντάξουν ποτέ. Και τον προαστιακό του Λαυρίου και της Ραφήνας και τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και πολλά άλλα.

Τα έργα αυτή τη στιγμή που σχεδιάζουμε δεν έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία και τη λογική που είχαμε ζήσει στο παρελθόν. Δε θέλουμε να αναπαράγουμε τη λογική να κάνουμε ένα δρόμο εδώ, ένα λιμάνι παραπέρα, κάτι άλλο πιο εκεί και να είμαστε σε μια λογική πολιτικής αντιπαροχής, όπως ήταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε με τις τοπικές κοινωνίες, είτε με τους δημάρχους, είτε με τους περιφερειάρχες.

Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, προωθούμε τα έργα που δίνουν αξία στη χώρα.”