Ειδική σήμανση σε 6 παραλίες του Δήμου Σαρωνικού

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Σαρωνικού συνεργάζεται με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Safe Water Sports, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ, που διεξάγονται στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού.

Η παρέμβαση του Δήμου Σαρωνικού προσφέρει τη δυνατότητα όχι μόνον να ψυχαγωγηθούν τις ώρες που επιλέγουν να επισκεφθούν την πόλη, αλλά επιπλέον τους διασφαλίζει ότι όλες οι αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που εξελίσσονται στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού και σχετίζονται με το νερό, γίνονται σε συνθήκες σωστής οργάνωσης και απόλυτης ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τοποθετήθηκαν σε έξι παραλίες του Δήμου (Α. Νικόλαος Λαγονησίου, Γαλάζια Ακτή, Σαρωνίδα, Μαύρο Λιθάρι, Αλυκές Αναβύσσου και Παλαιά Φώκαια) ειδικές πινακίδες, στις οποίες αναγράφονται αναλυτικές οδηγίες και κανόνες για το πώς μπορεί κάθε λουόμενος να συμμετάσχει με ασφάλεια σε δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη θάλασσα.

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, στην τοποθέτηση ειδικής σήμανσης σε 6 παραλίες του Δήμου, είπε:

” Είναι η δεύτερη χρονιά που συνεργαζόμαστε ως Δήμος με την εθελοντική πρωτοβουλία Safe Water Sports. Για μας αυτή η συνεργασία έχει πολλαπλά οφέλη. Υπηρετεί καταρχήν το όραμά μας να αποτελούμε έναν ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες μας. Επιπλέον, θέλουμε να στηρίξουμε όλες τις τοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό, ώστε να γίνουν οι παραλίες μας ακόμη πιο ασφαλείς.

Η συνεργασία μας, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και της πρόληψης των ατυχημάτων, έχει επίσης κι έναν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Αφορά τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας και του Δήμου μας .

Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, που δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ στο δημότη, μπορούμε να ενισχύσουμε σημαντικά την εικόνα της πόλης μας ως ασφαλούς και ποιοτικού τουριστικού προορισμού, στους χιλιάδες επισκέπτες που κάθε χρόνο επιλέγουν τις πανέμορφες παραλίες μας για να περάσουν μερικές ευχάριστες ώρες. Και με τον τρόπο αυτό να ενισχύσουμε τα τοπικά εισοδήματα και την απασχόληση, ιδίως των νέων μας.”