Απάντηση της παράταξης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» στη δήλωση του Δημάρχου Παλλήνης για “υλοποίηση του προγράμματος του.”

Απάντηση στην μετεκλογική πρόσκληση του Δημάρχου Παλλήνης «να σεβαστούν το αποτέλεσμα και τη βούληση των δημοτών προκειμένου να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος του, που είναι εγκεκριμένο από το 48,41 των ψηφισάντων» διατυπώνει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» αντιπροτείνοντας την προεκλογική θέση της «για ανάγκη συμπόρευσης και συναίνεσης στο Δήμο για την λύση των προβλημάτων.»

«Από την πλευρά μας, -καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» – θα υπερασπιστούμε τη θέση μας για συζήτηση, επεξεργασία και σύνθεση όλων των προγραμματικών θέσεων και προτάσεων, προκειμένου η πόλη να προοδεύσει και να γίνει καλύτερη. Με τους Δημότες συνεργάτες και όχι αντίπαλους.»

Ακολουθεί η ανακοίνωση

«Στη λήξη του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Δήμαρχος Παλλήνης διακατεχόμενος από συναισθήματα εκτόνωσης έδειξε για μια ακόμη φορά τις προθέσεις διοίκησης του Δήμου Παλλήνης στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Αφού ολοκλήρωσε την αυτοκινητοπομπή ασχημονώντας έξω από τα γραφεία των αντιπάλων του, προχώρησε σε δηλώσεις καλώντας τις δημοτικές παρατάξεις «να σεβαστούν το αποτέλεσμα και τη βούληση των δημοτών προκειμένου να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος του, που είναι εγκεκριμένο από το 48,41 των ψηφισάντων»

Απαντάμε λοιπόν, πως υπάρχει και άλλος δρόμος.

Είναι ο δρόμος της αναγνώρισης του αγώνα των αντιπάλων του, αυτόν που ακολούθησαν δεκάδες νικητές των αυτοδιοικητικών εκλογών, που με δηλώσεις τους συνεχάρησαν, πρώτα τους αντιπάλους τους, προτάσσοντας την ανάγκη συμπόρευσης και συναίνεσης για την λύση των προβλημάτων. Κάτι τέτοιο απαιτεί μεγαλοψυχία, μια ιδιότητα προφανώς άγνωστη στον ίδιο.

Αυτός είναι ο χρήσιμος για την κοινωνία δρόμος, όχι της επιβολής ενός προγράμματος αλλά της σύνθεσης των προγραμματικών θέσεων όλων εκείνων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό χρειάζεται ο τόπος.

Οι 16 έδρες της παράταξης του Δημάρχου, έναντι των 17 εδρών των λοιπών παρατάξεων, αυτό επιβάλλει. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, απόλυτη πλειοψηφία. ( Σε αριθμητική ανάγνωση ψήφων οι 10551 ψήφοι που πήρε έναντι των 33.603 εγγεγραμμένων αποτελούν μόλις το 31,40 % των δημοτών)

Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά που απορρέει από το νέο σύστημα της αναλογικής εκπροσώπησης και την οποία ο Δήμαρχος Παλλήνης αδυνατεί να αφομοιώσει. Επιχειρεί να επιβάλλει αντί να βρει τα σημεία συμφωνίας. Προσπαθεί να προτάξει τις διαφωνίες αντί να λειτουργήσει με πνεύμα συνεννόησης. Θα αναγκαστεί όμως να τα μάθει με τον ένα ή άλλον τρόπο.

Από την πλευρά μας, θα υπερασπιστούμε τη θέση μας για συζήτηση, επεξεργασία και σύνθεση όλων των προγραμματικών θέσεων και προτάσεων, προκειμένου η πόλη να προοδεύσει και να γίνει καλύτερη. Με τους Δημότες συνεργάτες και όχι αντίπαλους.

Και με αυτήν την θέση θα λειτουργήσουμε σε όσα όργανα έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι της παράταξης μας.»