Άκριτη κι ανεύθυνη, διασπορά ψευδών ειδήσεων για το κλείσιμο του 2ου Γυνασίου Γέρακα

Ανακριβείς, εκτός πραγματικότητας και ως ένα βαθμό φοβικές για τους πολίτες οι “πληροφορίες” που διαχέονται και άκριτα αναπαράγονται τις τελευταίες ώρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, ότι το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα έκλεισε για 15 ημέρες επειδή εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στο Σχολείο.

Από συνομιλία του Νεολόγου με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΟΔΥ προκύπτει ότι η αναστολή λειτουργίας του Σχολείου επί ένα δεκαπενθήμερο -όπως και για μια σειρά αρκετών άλλων Σχολείων στην Αττική- έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών.

Με απλά λόγια: αν δηλαδή ήρθε σε επαφή το τελευταίο διάστημα κάποιο μέλος συγκεκριμένης οικογένειας με το συγγενικό περιβάλλον ατόμου σε επαρχιακή πόλη που βρέθηκε θετικό στον ιό.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ κανένα από τα άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος του νοσούντος στην επαρχία δεν έχει μέχρι στιγμής προσβληθεί.

Χωρίς να υποτιμάται η και να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης των επαφών, ουδείς έχει το δικαίωμα αυτή τη στιγμή να διασπείρει φήμες που αναστατώνουν στην κυριολεξία την τοπική κοινωνία, όπως, δυστυχώς το έπραξε άκριτα κι ανεύθυνα, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης, ο οποίος με δηλώσεις του σε μέσο εκτός Παλλήνης, με κατηγορηματικό τρόπο (!) αναφέρεται σε κρούσμα κορωνοϊού στο συγκεκριμένο Σχολείο! (προφανώς δια της ιχνηλάτησης η …εκτίμηση!)

Η απρέπεια του κυρίου Δημ. Συμβούλου θα μπορούσε να εκληφθεί και ως διασπορά ψευδών ειδήσεων με ό,τι αυτό θα συνεπάγονταν για τον ίδιο, αν, οι συντεταγμένες υπηρεσίες του κράτους είχαν γρήγορα ανακλαστικά και έκαναν καλά τη δουλειά τους.