Δήμος Παλλήνης: για προληπτικούς λόγους έκλεισε το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα

Ανακοίνωση του Δήμου Παλλήνης σε σχέση με την απόφαση του ΕΟΔΥ να αναστείλει τη λειτουργία Σχολείων της Αττικής μεταξύ των οποίων και του 2ου Γυμνασίου Γέρακα, διαψεύδει κατηγορηματικά την ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού και παράλληλα, προαναγγέλλει την πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε απολύμανση του Σχολείου.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ κανένα κρούσμα κορωνοϊού στον Δήμο Παλλήνης, όπως διαβεβαίωσε επισήμως o ΕΟΔΥ τον Δήμαρχο Παλλήνης, σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε από τις αρμόδιες Αρχές για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, στον Δήμο Παλλήνης να παραμείνει κλειστό ΜΟΝΟ το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, από την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 και έως τις 22 Μαρτίου 2020.

Αυτό συμβαίνει σε κάθε σχολείο που μέλος της ευρύτερης οικογένειας κάποιου μαθητή, έχει έρθει σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο Δήμος Παλλήνης, θα προχωρήσει και σε απολύμανση του σχολείου.

Ενημερώνουμε ακόμη τους πολίτες ότι, σύμφωνα με δυο ειδικές διευκρινίσεις που απέστειλε τις τελευταίες ημέρες, προς όλους τους Δήμους της χώρας, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΕ):

Α) μέτρα σχετικά με τη λειτουργία και το κλείσιμο των σχολείων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης και διάδοσης κορωνοϊού, λαμβάνονται ΜΟΝΟ από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Παιδείας – Θρησκευμάτων, έπειτα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας κατά του Κορωνοϊού,

Β) η απολύμανση των σχολείων δεν είναι απαραίτητη και ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ, αν δεν έχει παρατηρηθεί κρούσμα σε μαθητές ή ανθρώπους του περιβάλλοντός τους.
Υπό αυτό το πλαίσιο, είναι σαφές ότι ο Δήμος Παλλήνης ως φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και κάθε Δήμος της χώρας, δεν έχει αρμοδιότητα να προβεί σε οποιοδήποτε μέτρο σχετικά με την λειτουργία των σχολείων, στο πλαίσιο της πρόληψης σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ο Δήμος Παλλήνης θα συνεχίσει να συνεργάζεται με υπευθυνότητα και ψυχραιμία με τις αρμόδιες Αρχές.

Προτρέπουμε τους δημότες να είναι ψύχραιμοι, να ενημερώνονται από αξιόπιστες πηγές και σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού να τηλεφωνήσουν αμέσως στο 1135, τον νέο τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΔΥ.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ακούμε ΜΟΝΟ τους ειδικούς.