Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. και του Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος

Γιώργος Ιωακειμίδης, Πρόεδρος Π.Ε.Δ.Α. και Δημήτριος Μάρκου, Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος

Τον Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος, κ. Δημήτριο Μάρκου επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της πόλης ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, κ. Γεώργιος Ιωακειμίδης και είχε πολύωρη συνεργασία μαζί του για θέματα τοπικού και κεντρικού αυτοδιοικητικού χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α για το έργο της Δημοτικής Αρχής από την αφετηρία της θητείας της μέχρι και σήμερα με την επισήμανση ότι «καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να καταλήξουμε σε ώριμες μελέτες έργων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν για να υλοποιηθούν».

“Τα εξελισσόμενα έργα –είπε ο κ, Δημ. Μάρκου- ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τα 20 εκατ. ευρώ παρόλο το γεγονός ότι τα γραφειοκρατικά προβλήματα δεν επιτρέπουν την άμεση παρακολούθηση της εξέλιξης ενός έργου, αφού το 80% της υλοποίησης του, αφορά τις διαδικασίες πριν την κατασκευή και το 20% την κατασκευή του.»

Αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της αποχέτευσης, τις Πράξεις Εφαρμογής στην Αρτέμιδα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και τα έργα υποδομής που πρόκειται να ακολουθήσουν ανά γειτονιά, ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος τόνισε στον Γιώργο Ιωακειμίδη ότι κατά κοινή ομολογία θα αναβαθμίσουν τη μορφή της πόλης, ιδιαίτερα την Αρτέμιδα η οποία, σήμερα, κατέχει πανελλαδικά τη δεύτερη θέση σε αριθμό αυθαιρέτων!

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α συνεχάρη τον Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος για το έργο του στον Δήμο, είπε, χαρακτηριστικά, «αν και Δήμαρχος πρώτης θητείας ανέβασες τον πήχη υψηλά, τα αποτελέσματα των συνολικών παρεμβάσεων σου έχουν και περιεχόμενο και εικόνα, θεωρώ, δε, καλή τύχη για την πόλη σου, την παρουσία σου στην διοίκηση του Δήμου τα πέντε τελευταία χρόνια.»

Ο κ. Γ. Ιωακειμίδης έθεσε στη διάθεση του Δήμου κάθε υποστηρικτική παρέμβαση της Π.Ε.Δ.Α. σε ζητήματα που «αγκυλώνει» η γραφειοκρατία της κεντρικής διοίκησης και τέλος, ενημέρωσε τον κ. Δ. Μάρκου για τις δράσεις και τις εξελισσόμενες πρωτοβουλίες εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Στην συνάντηση εργασίας των δύο ανδρών, συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, Αντώνης Τούντας, πρώην Δήμαρχος Σπάτων.