Σε συνάντηση εργασίας οι 13 Δήμαρχοι Ανατ. Αττικής εν όψει Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Θα επαναληφθεί 28 Μαρτίου

Με τη συμμετοχή 13 Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τετάρτη, 21 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρ. δημαρχείου Παλλήνης, συνάντηση εργασίας με ζητούμενο μια πρώτη καταγραφή των θεμάτων -προβλημάτων, επισημάνσεων και διεκδικήσεων- που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Αττικής προκειμένου να τύχουν επεξεργασίας και να αναδειχθούν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που πρόκειται να γίνει στις 30 και 31 Μαρτίου 2018 στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, παρόντος του πρωθυπουργού, κ. Αλ. Τσίπρα. 

Στην συνεδρίαση προσκλήθηκε και συμμετείχε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης από τον οποίο και προωθήθηκε προς την κυβέρνηση η πρόταση των 13 Δημάρχων να μιλήσει εκ μέρους τους, ο συνάδελφός τους, Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Α. Ζούτσος.

Η συνεδρίαση εργασίας των Δημάρχων δεν ευδοκίμησε ως προς την διατύπωση ενός κειμένου προτάσεων, ακούστηκαν πολλές απόψεις και επι μέρους προβληματισμοί, συναποφασίστηκε από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων να συμπεριληφθεί και αναφορά στον εκλογικό νόμο και συμφωνήθηκε να ακολουθήσει μια ακόμη συνάντηση τους, την Τετάρτη, 28 Μαρτίου, στις 2:00 μμ στον ίδιο χώρο προκειμένου να μορφοποιηθεί το τελικό κείμενο που θα διαβαστεί στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Αττικής.

Από τους 13 Δημάρχους, μόνο ο κ. Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού, εξέδωσε δελτίο τύπου με αναφορά στην διεξαχθείσα συνάντηση και μάλιστα με έκδηλο πολιτικό χαρακτήρα. Ασφαλείς πληροφορίες του “Ν” φέρουν τον κ. Γ. Σωφρόνη ως τον πλέον οξύ στις κρίσεις του έναντι της κυβέρνησης, ακολουθούμενος ως ένα βαθμό από το Δήμαρχο Παιανίας, κ. Σπ. Στάμου.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Δημάρχου Σαρωνικού, όπως αυτές περιέχονται στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου.

Ο κ. Γ. Σωφρόνης, «έθεσε το ζήτημα του εκλογικού νόμου που προωθείται για την Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα δημιουργήσει το σύστημα της απλής αναλογικής στην κυβερνησιμότητα των Δήμων και στη δυνατότητά τους να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.

Το συνέδριο είναι μια ευκαιρία να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να δείξουμε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι εδώ. Οι Δήμοι, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να μπουν μπροστά και να διαχειριστούν όλα τα προβλήματα, δεν μπορούν στο θέμα αυτό να έχουν το ρόλο του κομπάρσου και του απλού χειροκροτητή» κατέληξε ο κ. Σωφρόνης.