Ο κυβερν. εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος στο Καπανδρίτι:το 2018 αρχίζει η δίκαιη ανάπτυξη

Σφοδρή επίθεση σε όσους επιβουλεύονται την κυβέρνηση και επιχειρούν να αποδομήσουν το έργο της εξαπέλυσε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καπανδριτίου με θέμα: «Μεταμνημονιακή εποχή και δίκαιη ανάπτυξη. Το πολιτικό μας σχέδιο».

ΟΜ
Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «Από το 2012 καμία άλλη κυβέρνηση δεν δέχτηκε με τόση σφοδρότητα επίθεση για το έργο της από την μεταπολίτευση και δω» κάνοντας λόγο για εχθρό με έξι πρόσωπα:

Η ευρωπαϊκή ελίτ, οικονομική πολιτική και δημοσιογραφική, που έβαλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο τσουβάλι με τους άλλους. Έτσι μας επέβαλαν μια οικονομική ασφυξία με στόχο να δημιουργήσουν πολιτικές εξελίξεις. Δεν τα κατάφεραν. Δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για το οποίο ο συμβολισμός ότι μια Αριστερή κυβέρνηση έβγαζε την Ελλάδα από τα μνημόνια είχε αρνητική εικόνα με τον κίνδυνο να δημιουργήσει σπιράλ εξελίξεων. Και πράγματι δημιουργήθηκε μια κοινωνική αντίδραση στην Ευρώπη. Σήμερα τεράστιες κοινωνικές ομάδες αντιστέκονται. Και για αυτό υπάρχει η πολιτική σύγκρουση ποιος θα εκφράσει τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας. Μια ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία η μια συντηρητική χριστιανοδημοκρατία η ακόμα και η Ακροδεξιά.

Τα εγχώρια ΜΜΕ, όπου υπάρχει το βασίλειο της κατασυκοφάντησης του ψευδούς των ειδήσεων της παραπληροφόρησης γιατί σπάσανε το τρίγωνο της διαπλοκής, της ροής της χρηματοδότησης από τις Τράπεζες.

Οι Φιλελεύθεροι, οι οποίοι πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη στη βάση του Θατσερικού πρότυπου, αν συντρίψουμε τους εργαζόμενους, τσακίσουμε τους μισθούς και απορρυθμίσουμε την αγορά. Όποτε συνέβη αυτό υπήρξαν υφεσιακές τάσεις στην αγορά.

Η Ακροδεξιά, η οποία βρίσκει ένα ευρύ φάσμα έκφρασης ακόμη και μέσα στη Νέα Δημοκρατία η οποία εμφανίζεται σαν τον Ιανό. Με τον φιλελεύθερο Αντιπρόεδρό της κ. κ. Χατζηδάκη και τον ακροδεξιό κ. Αδ. Γεωργιάδη.

Η Κεντροαριστερά, την οποία κανείς στην Ελλάδα θα πρέπει να την αντιμετωπίσει με ψυχαναλυτικούς όρους καθώς πιστεύει ότι ξ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερη από την κυβέρνηση Σαμαρά. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2012 είχε συμπλεύσει με τον ευρωπαϊκό φιλελευθερισμό. Ενώ από το 2012 έχει ταυτιστεί με τη Νέα Δημοκρατία. Έχουν γίνει σάρκα μια σε όλα τα επίπεδα. Για αυτό η ελληνική κεντροαριστερά δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη συζήτηση στην Ευρώπη προς την ριζοσπαστικοποίηση.

Ο Υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι «Έχουμε περάσει στη φάση της σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας» τονίζοντας ότι «Στις 16 Ιουνίου επήλθε συμφωνία για την απομείωση του χρέους και να μην περνάει το 15% του ΑΕΠ μέχρι το 2060 η αναχρηματοδότηση του χρέους. Υπήρξε αναβάθμιση από όλους τους οίκους αξιολόγησης της οικονομίας. Έξοδος από το υπερβολικό χρέος. Έξοδος στην αγορές. Μειώθηκε η ανεργία».

Ο κ. Τζανακόπουλος εμφανίστηκε σίγουρος ότι και φέτος θα υπάρχει πλεόνασμα και δοθεί κοινωνικό μέρισμα στις ευπαθείς ομάδες όπως και πέρυσι που έφτασε τα 615 εκατ. ευρώ. Ενώ έκανε λόγο για κοσμογονία ανατροπών σε όλους τους οικονομικούς δείκτες κάτι που σταθεροποιεί την οικονομία και κάνει το μέλλον της μη αναστρέψιμο προς τα πίσω. Αλλά και σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων.

Επίσης ανέφερε ότι από τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια και την επιτροπεία και ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Τα μέτρα τα επέβαλε το ΔΝΤ, κάτι που δεν θα κάνει κατά την Τρίτη αξιολόγηση. Αλλάζει το κλίμα και η κυβερνητική πολιτική προς μια δίκαιη κοινωνική ανάπτυξη. Θα αλλάξει το εργασιακό καθεστώς στη χώρα μας με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παρά ταύτα παραδέχτηκε ότι ο δρόμος θα παραμείνει δύσκολος. Υπάρχουν συμφωνίες που θα πρέπει να τηρηθούν. Να διατηρηθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα σε υψηλά επίπεδα. Θα υπάρξει έλεγχος και εποπτεία όπως σε όλες τις χώρες που βγαίνουν από τα μνημόνια.

Έσπευσε πάντως να πει ότι «Η σημερινή κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση ειδικών συνθηκών και παρόλο που είμαστε δεσμευμένοι από τους στόχους που πρέπει να πετύχουμε δεν θα οικειοποιηθούμε το πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου.

Τέλος είπε ότι «την Τρίτη το ΚΑΣ θα περάσει την επένδυση στο Ελληνικό που είναι μέσα στα προαπαιτούμενα. Εμείς τηρούμε το νόμο και προστατεύουμε τον επενδυτή» κατέληξε.

Μετά το πέρας της ομιλίας ο κ. Δ. Τζανακόπουλος δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό.

ΠΗΓΗ: http://www.apopsi-tora.gr της Σοφίας Μπασκάκη