Ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ στις πόλεις μας

Σε κλίμα νηφαλιότητας και επικέντρωσης στον εορτασμό της ημέρας και των συμβολισμών που περιέχει, πολίτες, φορείς και οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποί τους, απέδωσαν φόρο τιμής στο Έπος του 1940 σε όλες τις πόλεις της ευρύτερης περιοχής. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πολιτικά κόμματα δεν εκπροσωπήθηκαν από κοινοβουλευτικά στελέχη τους, με αποτέλεσμα οι εξέδρες να … φιλοξενήσουν μόνον Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, εκπαιδευτικούς των συμμετεχόντων στην παρέλαση Σχολείων και τέλος, εκπροσώπους της Εκκλησίας και των Τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας.

Στο Γέρακα η παρέλαση έγινε ενώπιον των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής τοπικής ενότητας και πλήθους κόσμου. Την αντιπεριφερειάρχη ανατ. Αττικής κ. Χρυσάνθη Κισκήρα, εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής κ. Γεώργιος Σμέρος.

Στις εκδηλώσεις της Παλλήνης, παρέστη ο Δήμαρχος κ. Αθαν. Ζούτσος περιστοιχιζόμενος από τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής τοπικής ενότητας, ενώπιον των οποίων και έγινε η παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων των Σχολείων καθώς και άλλων συλλογικών φορέων της πόλης. Παρών και ο πρ. Δήμαρχος της πόλης κ. Σπ. Κωνσταντάς.

Στην Ανθούσα, το Δήμαρχο κ. Α. Ζούτσο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Καραγιάννης, ενώπιον του οποίου παρέλασαν τα Σχολεία και φορείς της πόλης.

Στην Ραφήνα ο εορτασμός είχε το παραδοσιακό χρώμα του. Ενώπιον του Δημάρχου κ. Γ. Χριστόπουλου παρέλασαν αντιπροσωπευτικά τμήματα των Σχολείων και των δύο βαθμίδων καθώς και τροχοφόρα που είναι συνδεδεμένα με την ιστορία της πόλης και τα οποία, εύλογα, ευαισθητοποιούν κυρίως τους παλαιότερους σε ηλικία πολίτες.

Όπως στην Παλλήνη, στο Γέρακα και στην Ανθούσα έτσι και στην Ραφήνα και στο Πικέρμι, το εορταστικό κλίμα δεν χαρακτηρίστηκε από περιστατικά διαμαρτυριών ή πρωτοβουλίες παρεμπόδισης των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.