Σε «στάσιμα νερά» η αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης με ευθύνη της συγκυβέρνησης

Η ανακίνηση του θέματος της αποχέτευσης Δήμου Παλλήνης με αφορμή τη δήλωση του έγκριτου δημοσιογράφου και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Αθανασίου, επιβάλλει την ανάγκη να ειπωθούν για μία ακόμη φορά ορισμένες αλήθειες για το πολύπαθο αυτό ζήτημα. Συγκεκριμένα:

  1. Η ΕΥΔΑΠ με ομόφωνη απόφασή της εγκρίνει την αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης με αποδέκτη των ακαθάρτων λυμάτων το ΚΕΛ Ψυτάλλειας. (16/1/2012)
  2. Ο Δήμος Παλλήνης εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους περίπου 73 εκατ. € για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στην Ανθούσα, Γέρακα και Παλλήνη μήκους 82 χλμ σε συνολική έκταση 350 εκταρίων. (2012)
  3. Ο Δήμος Παλλήνης εξασφαλίζει χρηματοδότηση για την κατασκευή 7 αντλιοστασίων στα διοικητικά όρια του Δήμου. (2013)
  4. Έχοντας εξασφαλίσει ο Δήμος Παλλήνης τις χρηματοδοτήσεις κατασκευής του έργου -που ήταν και το κύριο ζητούμενο- «μπαίνει» στην αναμονή μέχρι να κλείσει και το επόμενο τελευταίο σημαντικό βήμα. Την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε ότι αφορά τον αποδέκτη των λυμάτων, δηλαδή το ΚΕΛ Ψυτάλλειας. Η μελέτη συντάχθηκε με καθυστέρηση από την ΕΥΔΑΠ και υποβλήθηκε στο ΥΠΕΚΑ
  5. Από το σημείο αυτό και μετά αρχίζουν τα ….«όργανα» όχι από πολίτες/κατοίκους αλλά από πλευράς παραγόντων –αιρετών της αυτοδιοίκησης – που πολιτεύονται στον Πειραιά. Κοινά στοιχεία στις αντιδράσεις που καταγράφηκαν, οι ισχυρισμοί ότι «δεν χωράει άλλα λύματα το ΚΕΛ Ψυτάλλειας» και ότι «θα επιβαρυνθεί το περιβάλλον από τα λύματα του Δήμου Παλλήνης.»

Κατά συνέπεια, η όποια άρνηση στην σύνδεση της αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης με την Ψυτάλλεια του υπόλοιπου μισού του Καλλικρατικού Δήμου Παλλήνης, συνιστά ανεπιφύλακτα, περιφρόνηση του νόμου και της κοινής λογικής, απαξίωση της ΕΥΔΑΠ και φαλκίδευση δικαιωμάτων δεκάδων χιλιάδων πολιτών του Δήμου Παλλήνης.

Διαβάστε με προσοχή το απόσπασμα εμπιστευτικού εσωτερικού εγγράφου της ΕΥΔΑΠ που συντάχθηκε τη 1η Δεκεμβρίου 2011 (αρ. πρωτ. 1927) περίπου 45 ημέρες πριν την απόφαση της ΕΥΔΑΠ για αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης στο ΚΕΛ Ψυτάλλειας. Πρόκειται για το έγγραφο που ουσιαστικά ώθησε την ΕΥΔΑΠ να εγκρίνει το έργο της αποχέτευσης με αποδέκτη την Ψυτάλλεια.-

6. Πιεζόμενος ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννη

 

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!