Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Κρωπίας από το ΕΣΠΑ

Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Κρωπίας για τρία χρόνια (1/06/2017 έως 31/12/2020) από το ΕΣΠΑ. Η σχετική αίτηση υποβλήθηκε από τη Δημοτική Αρχή στις 24 Νοεμβρίου 2016, η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και καλύπτει δαπάνες προσωπικού και βασικών αγαθών. (τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, κ.α).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δομή του κοινωνικού παντοπωλείου δημιουργήθηκε άμεσα με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Κρωπίας από τα πρώτα έτη εφαρμογής των μνημονιακών περιοριστικών μέτρων λιτότητας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΚ).

Το 2014 εντάχθηκε στο Δήμο Κρωπίας με σκοπό την ενίσχυση της δράσης και ψηφίστηκε κανονισμός λειτουργίας.Τα βασικά αγαθά για τους δικαιούχους εξασφαλίζει με δαπάνες του, ο Δήμος Κρωπίας, η Κοινωνική Σύμπραξη Αν.Αττικής (διαχειριστής επιχειρ. Προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας μέσω Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς απόρους γνωστό ως Τ.Ε.Β.Α), ιδιώτες χορηγοί (επιχειρήσεις, super Market κ.α), πολλοί, κοινωνικοί, εκπαιδευτικοί, τοπικοί φορείς και πολίτες.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου υποστηρίζεται από εθελοντές της πολιτικής προστασίας και περιστασιακά από συμβασιούχους υπαλλήλους.Τώρα με την χρηματοδότηση θα ενισχυθεί η δομή τόσο με προσωπικό όσο και με την εξασφάλιση βασικών αγαθών.

Πληροφορίες : Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου, δημοτικό κτίριο «Α.ΓΚΙΚΑΣ», οδός Β.Παπαμιχάλη 4(Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00-13.30). Τηλ.: 210-6026441, fax: 210-6621126, (κα Καλλιόπη Κοτζιά – Κοινωνική Λειτουργός),Ε-mail:koin.ypir.dkropias@gmail.com