Έρευνα για τις πολεοδομικές άδειες στην παραλιακή ζώνη του οικισμού Μάτι, ανήγγειλε ο Χρήστος Σπίρτζης

Εντολή στους μηχανικούς που κάνουν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές να ελέγξουν στις πολεοδομίες τις άδειες όλων των κτιρίων που βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων απο την παραλία έδωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Οι μηχανικοί θα ελέγξουν τους φακέλους για διαπιστώσουν πώς δόθηκαν αυτές οι άδειες.

spirtzis_mati_01-4875773Ερωτηθείς ο κ. Χρ. Σπίρτζης για τις πληροφορίες που θέλουν τη «Νέα Δημοκρατία» να στρέφεται σε αναζήτηση και ποινικών ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές, ο υπουργός απάντησε ότι «είναι δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το κάνει, εάν διαπιστώσει την παραμικρή αδράνεια».

Κατηγόρησε ωστόσο την αξιωματική αντιπολίτευση για διαρροή ψευδών ειδήσεων μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, στις εκπομπές του οποίου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφάσισαν να μη συμμετέχουν.

Ο κ. Σπίρτζης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ για τις κυβερνητικές ευθύνες και τυχόν παραιτήσεις υπουργών είπε ότι όλοι οι υπουργοί ήταν στη μάχη από το πρώτο λεπτό.

«Μέσα σε 1,5 μέρα έχουν γίνει σχεδόν 2,5 χιλιάδες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές», ανέφερε επίσης και πρόσθεσε ότι σήμερα συνεχίζονται οι έλεγχοι με περισσότερους από 340 μηχανικούς.

Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση ούτως ώστε τα διόδια στη Δυτική Αττική να μείνουν ανοιχτά για τις επόμενες δύο ημέρες, καταλογίζοντας έλλειψη κοινωνικής ευθύνης σε όσες εταιρίες αποφάσισαν να τα κλείσουν σήμερα.

mati_aerofot_02-7165404