“Γιορτή Σταφυλιού” την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Μαρκοπούλου

Γιορτή Σταφυλιού 2017

Πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά από το Δήμο Μαρκοπούλου, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7:00 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, η «Γιορτή Σταφυλιού». Με την εξαιρετική αυτή εκδήλωση κλείνει και ο κύκλος των επιτυχημένων Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2017 του οικείου Δήμου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Κυριακάτικης Πεζοδρόμησης της Κεντρικής Πλατείας, θα προσφερθούν παράγωγα προϊόντα του σταφυλιού, όπως κρασί, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, γλυκό σταφύλι, κλπ., καθώς και άλλα τοπικά προϊόντα, όπως σύκα, από δεκάδες παραγωγούς του Δήμου μας.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και συγκεκριμένα, τα μέλη ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, θα συμμετάσχει και φέτος με δικό του Περίπτερο, όπου θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα και χειροποίητα προϊόντα σταφυλιού.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσουν μουσικά, η Ιουλία Καραπατάκη στο τραγούδι-κιθάρα, ο Άγης Παπαπαναγιώτου στο τραγούδι – μπουζούκι, ο Θανάσης Μάρκος στα κρουστά, ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο κλαρίνο και η Ειρήνη Νικολακοπούλου στο βιολί, σε λαϊκό, έντεχνο και παραδοσιακό πρόγραμμα.

Οι επισκέπτες, θα μπορούν επίσης να απολαύσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Χορευτικού – Λαογραφικoύ Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» και του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων».