Από το πρωτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι Άνδρου & Κέας θα εξυπηρετούνται από την Εφορία Παλλήνης

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 η Εφορία Κέας (Τζια) και μία εβδομάδα αργότερα η Εφορία Άνδρου, θα λειτουργούν ενιαία με την Εφορία Παλλήνης σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη.

Η ενοποίηση είναι προαναγγελμένη από το 2012, η ημερομηνία υλοποίησης της απόφασης άλλαξε δύο φορές και όπως όλα δείχνουν και … πείθουν, αυτή τη φορά οι δύο νησιωτικές Δ.Ο.Υ οριστικά “μετακομίζουν” στην Παλλήνη.

Αντίστοιχες ενοποιήσεις άλλων 12 Εφοριών νήσων με Εφορίες της Αττικής ξεκινάνε από την 1η Σεπτεμβρίου, τ.έ.

Με τις ως τώρα ενοποιήσεις Εφοριών από τις 290 που ήταν σε όλη τη χώρα μειώνονται στις 120, αριθμός που συμπίπτει απόλυτα με τη βούληση της τρόϊκα η οποία και προκάλεσε το όλο θέμα με το σκεπτικό “να απελευθερωθούν ανθρώπινοι πόροι από γραφειοκρατικές διαδικασίες και να διοχετευτούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στους φορολογικούς ελέγχους…..”

Σε κάθε μια από αυτές τις ΔΟΥ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, ιδρύεται ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), το οποίο θα λειτουργεί ως Φορολογικό ΚΕΠ. Τα Γ.Ε.Φ. στεγάζονται σε κτήρια των ΟΤΑ, ώστε να επιτευχθούν συνέργειες και να ελαχιστοποιηθεί το κόστος λειτουργίας τους.

Στα ΓΕΦ οι πολίτες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν κάθε εργασία, για την οποία προσέρχονταν μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ.