Αύριο στην Παλλήνη, νέοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών.Την Τετάρτη:Σπάτα-Αρτέμιδα & Ραφήνα-Πικέρμι

Για αύριο, Παρασκευή 23 Αυγούστου, είναι προγραμματισμένος ο νέος ψεκασμός κουνουπιών στα διοικητικά όρια του Δήμου Παλλήνης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής, ο ψεκασμός θα γίνει επί της λεωφόρου Μαραθώνος και σε εστίες που προέκυψαν από την αξιολόγηση ευρημάτων δειγματοληψιών που πραγματοποιήθηκαν από 12 ως και 16 Αυγούστου 2013.
Η επιχείρηση καταπολέμησης των κουνουπιών γίνεται από τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής στα πλαίσια της 5ης εφαρμογής καταπολέμησης των κουνουπιών για το διανυόμενο έτος.
Σε ότι αφορά τις περιοχές Σπάτων-Αρτέμιδος και Ραφήνας-Πικερμίου οι ψεκασμοί είναι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013.

• Δεδομένου ότι η Αντιπεριφέρεια Ανατ. Αττικής αποδίδει στον …λαβύρινθο της γραφειοκρατίας τη μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού ανάδειξης μειοδότη, με συνέπεια οι ….. ορδές των κουνουπιών να κατακλύσουν κάθε σημείο της ευρύτερης περιοχής πολύ πριν βγουν στους δρόμους τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, καλό είναι να ξεκινήσουν έγκαιρα οι επιβαλλόμενες διαδικασίες ώστε ο ερχομός της άνοιξης του 2014 να είναι αφετηρία υπεύθυνου προγραμματισμού με υψηλότερους δείκτες αποτελεσματικότητας στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Κάποτε, τα λάθη, οι παραλείψεις και οι ελλειποβαρείς αξιολογήσεις και εκτιμήσεις θα πρέπει να διδάσκουν στους «θύτες» ότι η δημόσια υγεία είναι πολύ ακριβή για να αντιμετωπίζεται με χαλαρότητα ή και ελαφρότητα….