Αλ. Τσίπρας: Η ελπίδα θα κερδίσει την έπαρση και την αλαζονεία

Μήνυμα εκλογικής νίκης έστειλε από την πόλη του Βόλου ο Αλέξης Τσίπρας, μία εβδομάδα πριν τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Όσοι ήδη έχουν αρχίσει να ράβουν κοστούμια είναι γελασμένοι, γιατί την τελική κρίση την έχει ο ελληνικός λαός που θα μιλήσει στις 7 Ιουλίου» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια «ανοιχτής» συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος.

Εξέφρασε δε, την εκτίμηση ότι «η ελπίδα θα κερδίσει και πάλι την έπαρση και την αλαζονεία», ενώ ευθεία επίθεση εξαπέλυσε στη Νέα Δημοκρατία.

«Η αντιπολίτευση και τα media που τη στηρίζουν, έχουν επιβάλει σιωπητήριο στην προγραμματική συζήτηση και κρύβουν όσο περισσότερο μπορούν τα όσα έχουν σχεδιάσει και που αποτελούν συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά και αφορούν στην κοινωνική λεηλασία προς όφελος των λίγων και ισχυρών» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι «η ανατροπή θα έρθει εφόσον ο καθένας και η καθεμία από μας, καταφέρει να πείσει άλλον έναν να έρθει στη κάλπη που θέλει να ζήσει καλύτερα σ’ αυτό τον τόπο, που δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω».

Αναφερόμενος στην τετραετή κυβερνητική θητεία, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «αισθανόμαστε δικαιωμένοι απέναντι στην ιστορία για τις δύσκολες επιλογές που κάναμε».

Και εξήγησε: «Γιατί καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη κατάσταση πολιορκίας και άρσης εθνικής κυριαρχίας, να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό της χώρας και το πετύχαμε εκεί που τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις απέτυχαν».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός έβαλλε κατά των κ.κ. Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, τονίζοντας ότι «ο ένας παρέδωσε 24 δισ. έλλειμμα το 2009, ο άλλος έφερε το ΔΝΤ, ο επόμενος ήταν ένας διορισμένος τραπεζίτης και ο τελευταίος έφτασε την ανεργία το 28% και γέμισε λουκέτα όλη την αγορά».

«Όλοι αυτοί βέβαια σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο. Έριξαν τη χώρα στο γκρεμό και τώρα που εμείς τη βγάλαμε στο ξέφωτο, είναι εκεί και περιμένουν. Τη ζητάνε πίσω» συνέχισε.

Και συμπλήρωσε: «εμείς, δε γεννηθήκαμε στα σαλόνια της εξουσίας. Ούτε μάθαμε τη πολιτική στους διαδρόμους της εξουσίας, αλλά στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης για το δίκιο του λαού μας. Εμείς καταφέραμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα».

Περιγράφοντας τους άξονες της επόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εστίασε στη «δίκαιη ανάπτυξη», η οποία «θα τους χωράει όλους».

«Θέλουμε μια Ελλάδα με ισχυρό κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη. Θέλουμε όλοι σ’ αυτό τον τόπο να αισθάνονται ασφαλείς, κάθε ελληνική οικογένεια να μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον της. Θέλουμε οι Έλληνες να μην ξαναζήσουν χαράτσια, έκτακτες εισφορές, μειώσεις συντάξεων, απολύσεις, αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων και των τροφίμων. Να τελειώνουμε επιτέλους με αυτά» διαμήνυσε, με νόημα.

Ειδική μνεία έκανε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι «σήμερα αποδεικνύεται η μεγάλη υποκρισία και τα μεγάλα εθνικά ψεύδη της Ν.Δ.», όπως και «η σκευωρία που έστησαν εναντίον μας».

«Η Ελλάδα σήμερα πιο δυνατή και πιο ισχυρή από ποτέ στη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Αλλά και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στα Βαλκάνια, γιατί τολμήσαμε με γενναιότητα και πατριωτισμό και ανοίξαμε δρόμο εκεί που κανείς άλλος δεν τόλμησε, με τη Συμφωνία των Πρεσπών που αποκαθιστά την ιστορία μας. Την ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας. Και βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό» διαβεβαίωσε, χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπενθύμισε ότι «το χειρότερο είναι ότι όταν εμείς κερδίσαμε όλα όσα δε διανοήθηκαν πότε αυτοί να διεκδικήσουν, τότε άρχισαν να υποκρίνονται τους Μακεδονομάχους, και να μιλούν για προδοσίες και ηγούνταν συλλαλητηρίων».