Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ (μ-λ) στην Αττική & στην Β΄Αθήνας

To Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό) ανακοίνωσε τους υποψήφιους βουλευτές του σε τρεις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Κόμματος και στην συνέχεια σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών.

“Με κεντρικό σύνθημα «Οι αυταπάτες γκρεμίζονται – Η επίθεση συνεχίζεται. Οργάνωση και αντίσταση ο δρόμος του λαού» το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη με ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Τα ψηφοδέλτιά του απαρτίζουν εργαζόμενοι και άνεργοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι, όλοι άνθρωποι του μόχθου και του αγώνα, γνωστοί από τη σταθερή και αποφασιστική τους συμμετοχή στις μάχες για το μεροκάματο, για τα δικαιώματα σε σπουδές, ασφάλιση, περίθαλψη, γενικότερα για το δίκιο του κόσμου της δουλειάς.

Γνωστοί από τους αγώνες τους ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστικοποίηση, ενάντια στις βάσεις και τον πόλεμο, ενάντια στην εξάρτηση και τον ιμπεριαλισμό. Συναγωνιστές που με τη δράση τους υπηρετούν τη μόνη απελευθερωτική προοπτική, αυτήν της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού.

Και πάνω απ’ όλα, το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη με στόχο να βαθύνει τις σχέσεις του με το λαό, τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Και τους καλεί όχι μόνο να το στηρίξουν εκλογικά, αλλά, κύρια, να είναι μαζί του από την 8η Ιούλη για να παλέψουν από κοινού ενάντια στην νέα επίθεση που θα έρθει.”

Οι υποψήφιοι βουλευτές, είναι:
Γιάννης Βάρλας υποψήφιος βουλευτής Β΄Περιφέρειας Αθήνας
Τάσος Λαμπρόπουλος, υποψήφιος βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Δυτικής Αττικής,
Δημήτρης Μπαμπίλης, υποψήφιος βουλευτής εκλογικής περιφέρειας, Ανατολικής Αττικής,
Γιάννης Χρονάκης, υποψήφιος βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Ανατολικής Αττικής

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά τους

Γιάννης Βάρλας
υποψήφιος βουλευτής
Β΄Περιφέρειας Αθήνας

Βιογραφικό
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, ζει και δουλεύει ως ιδιωτικός υπάλληλος στην Αθήνα. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα μέσω των Αγωνιστικών Κινήσεων Φοιτητών. ‘
Έχει μόνιμη και συνεχή παρουσία σε τοπικές και κεντρικές κινητοποιήσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ). Είναι μέλος του Συντονιστικού της Λαϊκής Αντίστασης – ΑΑΣ.
Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Τάσος Λαμπρόπουλος
υποψήφιος βουλευτής
εκλογικής περιφέρειας Δυτικής Αττικής

Βιογραφικό
Από χρόνια συμμετέχει ενεργά στο λαϊκό και εργατικό κίνημα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ(μ-λ). Τον απασχολεί ιδιαίτερα η κατάσταση της εργατικής τάξης και η υπόθεση της ανασυγκρότησής της.
Ζει και εργάζεται στον Ασπρόπυργο. Βρέθηκε στο πλευρό των εργαζόμενων στη Χαλυβουργία, στη ΣΚΟΤ, στα λεωφορεία, στα νοσοκομεία, στις κατασκευές, αλλά και στη Μάνδρα που ακόμα μετράει τις πληγές της και περιμένει αποζημιώσεις και έργα που ποτέ δεν ήρθαν.

Δημήτρης Μπαμπίλης
υποψήφιος βουλευτής
εκλογικής περιφέρειας Ανατολικής Αττικής

Βιογραφικό
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του ΑΠΘ, ζει και δουλεύει ως εκπαιδευτικός στην Αθήνα. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων Φοιτητών. Δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο Σύλλογο Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων της Αγίας Παρασκευής όπου κατοικεί.
Έχει μόνιμη και συνεχή παρουσία στις τοπικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Υποψήφιος με τους συνδυασμούς που υποστήριζε το ΚΚΕ(μ-λ) σε όλες τις βουλευτικές εκλογές από το 1993 μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Γιάννης Χρονάκης
υποψήφιος βουλευτής
εκλογικής περιφέρειας Ανατολικής Αττικής

Βιογραφικό
Συνταξιούχος οικοδόμος με μακρά παρουσία και συμμετοχή στο λαϊκό κίνημα ήδη από πριν τη δικτατορία. Από νέος στις γραμμές του μ-λ κινήματος έδωσε με αποφασιστικότητα τη μάχη ενάντια στο ρεφορμισμό και την αντίδραση. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο των οικοδόμων και υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Αγωνιστικής Κίνησης Οικοδόμων. Τα τελευταία χρόνια ζει στον Ωρωπό.
Αταλάντευτος αγωνιστής με οξυμένο ταξικό κριτήριο, αποτελεί μέχρι σήμερα έμπνευση για τους νεότερους. Είχε πάντα και έχει ακόμα την ικανότητα να κλείνει σε λίγες φράσεις τα μεγάλα ζητήματα του κομμουνιστικού κινήματος. Όπως έκανε πέρυσι, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚΕ-ΚΚΕ λέγοντας: «Δε θέλει συμβιβασμούς το σύστημα, θέλει ανατροπή. Και η ανατροπή δε γίνεται χωρίς επανάσταση».