Επιμένουν στην εξαγορά της Forthnet οι εταιρείες Vodafone και Wind

Όπως ανακοινώθηκε από την Forthnet, η άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης για την απόκτηση από τη Vodafone 14.584.853 κοινών μετοχών της Forthnet που ανήκουν στην Wind και αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,25% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου μπορεί να γίνει έως τον Ιούνιο του 2016, δηλαδή δύο χρόνια μετά την αρχική συμφωνία.Είναι προφανές ότι οι δύο τηλεπικοινωνιακές εταιρείες συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για την εξαγορά της Forthnet, ωστόσο, η εκτίμηση είναι πως οι όποιες εξελίξεις σε αυτή τη φάση θα κινηθούν από τις πιστώτριες τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Η εισηγμένη διατηρεί υψηλό δανεισμό (περίπου 325 εκατ. ευρώ) ο οποίος έχει καταστεί στο σύνολό του ληξιπρόθεσμος καθώς δεν έχει καταβάλλει για αρκετό χρονικό διάστημα τις πληρωμές κεφαλαίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Vodafone – Wind συνομιλούν και οι ίδιες με τις τράπεζες έχοντας θέσει ζήτημα «κουρέματος» του δανεισμού της Forthnet.

Υπενθυμίζεται πως η Vodafone διατηρεί ήδη ποσοστό 6,51% στη Forthnet και η Wind 33%. Όταν το δικαίωμα προαίρεσης ασκηθεί, το ποσοστό της άμεσης συμμετοχής της Vodafone στη Forthnet θα ανέλθει σε 19,75%, ενώ της Wind θα διαμορφωθεί κοντά στο 20%.