Ήρθαν τα … χαμπέρια! Λέι η “Χρυσή Αυγή”: “για να μη μείνουν τα σχολεία αφύλακτα θα περιπολούν άνθρωποί μας..!”

Να καλύψει το κενό που αφήνει η κατάργηση της δημοτικής υπηρεσίας των σχολικών φυλάκων σπεύδει η Χρυσή Αυγή. Κορυφαίο στέλεχός της δήλωσε σε ιστοσελίδα του ακροδεξιού χώρου: «Εμείς δεν μπoρούμε να επιτρέψουμε να μείνουν τα σχολεία αφύλακτα. Ειδικά στις περιοχές που η εγκληματικότητα “θερίζει” θα τοποθετήσουμε εθελοντές σε βάρδιες για να είναι ασφαλή τα παιδιά των Ελλήνων».

Στη διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσης του πολυνομοσχεδίου, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος είχε εκφράσει ανησυχία για το θέμα της κατάργησης της φύλαξης των σχολείων, δεδομένης της ένταξης των σχολικών φυλάκων στο πρόγραμμα κινητικότητας/απολύσεων.

Συγκεκριμένα είχε πει: «Για τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας, βεβαίως υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Σας μιλάω από τον δικό μου τομέα ευθύνης και σας λέω ευθαρσώς και ειλικρινώς ότι υπάρχει μια ανησυχία. Αυτή η ανησυχία έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα σχολεία πρέπει να προφυλάσσονται διότι πάντοτε γνωρίζετε ότι καραδοκούν τα ακραία στοιχεία, τα οποία θέλουν να διεισδύσουν στις σχολικές μονάδες».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινίσεις για ποιου είδους «ακραία στοιχεία» μιλά, ωστόσο η Χρυσή Αυγή έσπευσε να επιβεβαιώσει τους φόβους.
Κορυφαίο στέλεχός της μίλησε σε ιστοσελίδα του ακροδεξιού χώρου: «Απολύουν τους σχολικούς φύλακες που αποτελούν την μοναδική ασπίδα για να μην αλωθούν τα σχολεία από κακοποιούς, εμπόρους ναρκωτικών κλπ.
»Εμείς δεν μπoρούμε να επιτρέψουμε να μείνουν τα σχολεία αφύλακτα. Ειδικά στις περιοχές που η εγκληματικότητα “θερίζει” θα τοποθετήσουμε εθελοντές σε βάρδιες για να είναι ασφαλή τα παιδιά των Ελλήνων.
»Την ημέρα για να περνάνε τα παιδιά από τα φανάρια και να σταματούν τα αυτοκίνητα στις διαβάσεις θα υπάρχουν γυναίκες εθελοντές και τις νύκτες όλοι σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία άνθρωποί μας θα περιπολούν γύρω από τα σχολεία.
»Εμείς αντίθετα με την κυβέρνηση δεν θα αφήσουμε τα παιδιά των Ελλήνων που είναι το μέλλον της χώρας έρμαιο των εγκληματιών ή των ατυχημάτων, ούτε την βάση του Έθνους που είναι τα σχολεία μας, αφύλακτα».