Με 153 ΝΑΙ ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο. Πλέον, ο προγραμματισμός των Δήμων υπό τον έλεγχο του “Οικονομικού Παρατηρητηρίου” της τρόϊκα!

Πέρασε με 153 ναι από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο και ταυτόχρονα οι Δήμοι υπό απόλυτη οικονομική και προγραμματική κηδεμονία της μεταμφιεσμένης σε “Οικονομικό Παρατηρητήριο” τρόϊκα. Η κηδεμονία συνίσταται στην δυνατότητα να ελέγχονται οι προϋπολογισμοί των Δήμων σε επίπεδο προσχεδιασμού! Δηλαδή, αν κάποιο έργο υψηλής προτεραιότητας για ένα Δήμο, το οποίο, προβλέπεται να υλοποιηθεί με ίδιους πόρους δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του “Οικονομικού Παρατηρητηρίου” θα τίθεται εκτός προϋπολογισμού διαφορετικά δεν θα επικυρώνεται ο προϋπολογισμός!

Κατά τα άλλα.. Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου για το νέο φορολογικό κώδικα, την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο. «Ναι» ψήφισαν 153 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Όχι» στο άρθρο 82 για τη διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων ψήφισε από το ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος -πρώην Δήμαρχος Κοζάνης και πρ. πρόεδρος της ΚΕΔΕ- ενώ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπερψήφισαν ορισμένα μόνο άρθρα του πολυνομοσχεδίου.