Συλλήψεις για εναπόθεση νοσοκομειακών αποβλήτων στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο άτομα ηλικίας 38 και 49 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του Περιβάλλοντος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται μία ακόμη γυναίκα.

Ειδικότερα, στις 13-3-2014 το μεσημέρι, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας μετέβη στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, προκειμένου να συνδράμει υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, στη διενέργεια περιβαλλοντικού ελέγχου-αυτοψίας στον ευρύτερο χώρο αυτού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ. φορτηγό όχημα, τύπου press container, ιδιοκτησίας της εταιρείας του 49χρονου, που οδηγούσε ο 38χρονος, να διαθέτει στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α., νοσοκομειακά απόβλητα αναμεμιγμένα με αστικά απόβλητα, τα οποία προέρχονταν από ένα Νοσοκομείο.

Ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο, των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι, αριθμός πλαστικών περιεκτών του παραπάνω Νοσοκομείου, περιείχε νοσοκομειακά απόβλητα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κ.α) τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Αναζητείται η 37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης των αποβλήτων, του προαναφερόμενου Νοσοκομείου.

Το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.