Σωτ. Τσιόδρας: Στα 84 τα κρούσματα με κορωνοϊό. Υπουργός Υγείας: Οι ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι τους

Στην ανακοίνωση 11 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού προχώρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το θέμα, κ. Σωτήρης Τσιόδρας. Από τα 11 νέα κρούσματα στην χώρα μας, τα τέσσερα δεν έχουν ιστορικό.

Πλέον, το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 84, 81 εκ των οποίων είναι ελληνικής καταγωγής και 3 ξένης υπηκοότητας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή εισηγήθηκε αναστολή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω 1.000 άτομα, αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής σε εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 50 ατόμων.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων στην πατρίδα, ενώ ο στόχος μας είναι η μείωση της διασποράς της νόσου στην κοινότητα, σημείωσε.

Βασ. Κικίλιας: Οι ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι τους

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι 56 από τα κρούσματα είναι από το γκρουπ ταξιδιωτών στους Άγιους Τόπους, ενώ ζήτησε από τις ευπαθείς ομάδες να “μείνουν σπίτι τους”. Όπως είπε οι επόμενοι 2 μήνες είναι κρίσιμοι.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 27 νοσηλεύονται, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιποι 57 βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση, καλά στην υγεία τους. Επίσης για 4 κρούσματα δεν έχει τεκμηριωθεί ιστορικό έκθεσης.